Család / Életmód

Elképesztő sztorik a szülőszobából: szülésznők avatnak be

Elképesztő sztorik a szülőszobából: szülésznők avatnak be

1/3. Táncos szülés

„Tavaly januárban egy fiatal anyukához hívtak a kórházba, aki első gyermekének, egy kislánynak készült életet adni. A korábbi találkozónkon beszélt nekem arról, hogy mennyire fél a szüléstől, és hogy szorong az ismeretlen élmény és a fájdalom miatt, ezért tudtam, hogy különösen érzékeny esettel lesz dolgom.

Amikor a kórházba értem, a kismamának már erős fájdalmai voltak, ezért nagyon gyorsan kellett cselekednem. Hirtelen azt javasoltam neki, és az aggódó apukának, hogy táncoljanak bachatát, a Dominikai Köztársaságban ismert páros táncot.

Úgy néztek rám, mint akinek két feje van, de elmagyaráztam nekik, hogy a mozgás természetes fájdalomcsillapítóként hat, és a fájások között segíthet ellazulni az anyukának. Ugyan a szülőszobai tánc fájdalomcsillapító hatása korántsem elfogadott tény, de ebben az esetben valóban segített, hogy lefoglalja a párt, könnyebben teljen az idő, és ami a legfontosabb, a minimumon tartotta a stressz-szintet, így ennek az anyukának az esetében valóban könnyebbé tette a szülést.

A hölgy hamarosan gyönyörű, egészséges kislánynak adott életet, aki ha egyszer megtanul járni, minden bizonnyal imádni fogja a spanyol zenét.” – Nyra Zaracho, dúla

Oldalak: 1 2 3

1 hozzászólás

 • Avatar
  N-S Gabriella
  2020.10.16., 08:40

  Nagyi vagyok. A szülés boldog élmény. Lehetne többször olvasni?! 🙂
  Gabriella

  Válasz

Írj egy hozzászólást