Szülés után is formában – 5 tipp, amit könnyű betartani

Szülés után is formában – 5 tipp, amit könnyű betartani

Címlap / Életmód / Család / Szülés után is formában – 5 tipp, amit könnyű betartani

Világra hoztad életed egyik legnagyobb ajándékát. Az elmúlt kilenc hónapban rengeteg változáson ment keresztül a szervezeted, és ennek még koránt sincs vége. A szülés után is tombolnak a hormonok, magasan vezet az alváshiány és a kis csöppség érkezésével együtt megnövekszik az otthon eltöltött órák száma is. De csak azért, mert többet vagy otthon és kevesebbet alszol, nem kell leharcoltnak is lenned.

Ne lófrálj 0-24 pizsamában, kócos hajjal – ez sem neked, sem a környezetednek nem tesz jót. Ahhoz, hogy boldogan emlékezz majd vissza ezekre a soha vissza nem térő hónapokra, önmagaddal is békében kell lenned. Félreértés ne essék, nem azokról az Instagram-mamikról van szó, akik erőn felül építik a testüket, ahogy kiléptek a kórházból. Ahhoz, hogy fitt legyél, nem kell naphosszat konditeremben izzadnod, csak egy kis odafigyelésre van szükség. Ehhez adunk most pár ötletet.

Edd magad egészségesre!

Elcsépelt tanácsnak tűnhet, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyire fontos az egészséges táplálkozás.

Az egész napodat meghatározhatja az, hogy mit vittél be a szervezetedbe, és a babádnak sem mindegy, hogy mit fogyasztasz. Ne csodálkozz, hogy rosszul érzed magad a bőrödben, ha egész nap csak csokin élsz.

Fogyassz sok-sok zöldséget, gyümölcsöt, rostban gazdag ételt, és igyál rengeteg vizet.

Ha ezeket betartod, már jó úton haladsz.

Lopott idő

Egy nagy séta a friss levegőn mindkettőtöknek jót tesz.

Közben néhány kitörést elvégezni pedig igazán nem nagy erőfeszítés… 🙂

Sőt! Ma már rengeteg olyan videó kering a neten, ahogy babák és mamák együtt tornáznak.

Hidd el, a kicsinek is jó szórakozás és neked sem kell extra súly után kutatnod.

Rend a lelke mindennek

A fittség nem csak azt jelenti, hogy kockahasad van. Ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben, az is sokat számít, hogy mi vesz körül.

Igen-igen, az anyuka akkor aludjon, amikor a gyermeke – de azért még nem kell egész nap behúzott függönynél heverészni. Minden reggel beágyazni és rendet tenni a házban nem olyan nagy fáradság, de mindenképp megtérül.

Rendszer lesz az életedben és az sem mellékes, hogy ha babalátogatóba jönnek, nem kell szégyenkezned a rendetlenség miatt.

Le a macinacival!

Tudom, sokkal kényelmesebb és vannak nagyon divatos melegítők is, de nem kell mindenhova abban menni.

Azonnal másképp fogod érezni magad a bőrödben, ha kicsit kicsinosítod magad. Igen-igen, kisebb gondod is nagyobb annál, mint hogy elmenj egy körmöshöz vagy egy fodrászhoz, de hidd el, megéri.

Egy kis önbizalom-tuning senkinek sem árt, és ez biztos, hogy a férjeddel való kapcsolatodon is meglátszik majd.

Kérj segítséget!

Ne legyen lelkiismeret-furdalásod, ha kicsit eleged van. Inkább kérj bátran segítséget, hogy ellóghass otthonról egy pár órára.

A nagymamák úgyis szinte majd kibújnak a bőrükből, ha kicsit az unokával lehetnek, te pedig biztos, hogy feltöltődve fogsz visszatérni az egyik legszebb és egyben legfárasztóbb feladathoz.

Na, megjött a kedved egy kényeztető masszázshoz?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást