Sztárok régen és ma

Sztárok régen és ma

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Sztárok régen és ma

Ikonok, akik népszerűsége még ma is törelten. Tehetségük és munkásságuk több generáción keresztül követhető.

Madonna

Louise Ciccone olasz származású amerikai énekesnő, a pop királynőjeként tartják számon.
Like a Virgin, Papa Don’t Preach, La Isla Bonita, Like a Prayer, Like a Virgin csak néhány azok közül a slágerek közül, amelyekkel a 80-as években ismertté vált. A 90-es években ellentmodnó imázst formált magáról, szexuális és provokatív számai/turnéi mellett balladákat is énekelt, valamint főszerepet vállalt az Evita-ban.
Az új évezredben sikereit egyre csak halmozta, mára Madonna sikeres és befolyásos üzletasszony, aki mindig egy lépéssel a jelen előtt jár.

Julia Roberts

Az Oszkár-díjas színésznő a Micsoda nő főszereplése után az egyik legkeresettebb hollywoodi színésznővé válik.
Elbűvölő mosolyának és lehengerlő tehetségének köszönhetően még mindig a legkeresettebb hollywoodi színésznők közé tartozik.

Harrison Ford

Az egykori Indiana Jones-nak négy évtizedet átölelő karrierje van. Minden idők legnagyobb filmsztárjainak egyike. 2007-ig filmjei 3,1 milliárd dollárt hoztak az amerikai jegypénztáraknak, míg világviszonylatban az összeg megközelíti a 6 milliárdot. Ezzel a 3. legnagyobb box office sztár Észak-Amerikában, Eddie Murphy és Tom Hanks mögött.
Két házasságából négy gyermeke született. Jelenleg egy nála 22 évvel fiatalabb színésznővel él, Calista Flockharttal.

Meryl Streep

Kétszeres Oszkár-díjas amerikai színésznő, akinek alakításai filmekben, televízióban és színházban egyaránt láthatók.
A 16 jelölésével ő a legtöbbet nominált színésznő az Oscar-díj történelmében.
1978-ban férjhez ment Don Gummerhez, akitől 4 gyermeke született.

Nicole Kidman

Már a 80-as években számos ausztrál filmben és tévésorozatban szerepelt.
A Mint a villám filmjével debütált az Egyesült Államokban. A filmbeli ellenfelét játszó Tom Cruise elvált miatta feleségétől, Mimi Rogerstől, és 1990 szentestéjén összeházasodott Kidmannel. 2006 június 25-én házasodott újra Keith Urban country énekessel. Közös kislányuk, Sunday Rose.
Az Oszkár-díjas és háromszoros Golden Globe díjas színésznő mai napig az egyik legtehetségesebb és legelbűvölőbb jelensége a filmiparnak.

Töröcsik Mari

A Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő.
A Körhinta hozta meg számára az ismertséget, ez után több mint 100 filmszerepe és ennél is több színházi szereplése volt.

Robert Redford

Húszévesen Párizsban, majd Firenzében tanult festészetet, de mivel nem ért el jelentősebb sikereket, hazatért New Yorkba, ahol az Amerikai Színművészeti Akadémia hallgatója lett.
Kezdeti filmszerepei nagysikerű westernfilmek voltak. ’80-ban sikeresen debütált rendezőként és producerként is. Átlagemberek című családi drámája három Oscar-díjat is kiérdemelt.

A Suttogó – 1998 – volt az első olyan filmje, amelynek egyszerre volt főszereplője és rendezője.
Robert Redford az Oscar-díj mellett az
Arany Glóbusz-díj, az Audubon-érem, a BAFTA-díj és a Dartmouth Filmtársaság díjának a tulajdonosa.

Mariah Carey

Az 1990-es és 2000-es évek egyik legsikeresebb előadója. Carey volt az első előadó, akinek első öt kislemeze mind vezette a Billboard Hot 100 slágerlistát; többi dala is nagy sikert ért el, és a Columbiához leszerződött legsikeresebb előadóvá tette.
Carey először általános iskolás korában énekelt közönség előtt, és középiskolásként már saját dalokat írt. 1993-ban indult világhírneve az ezredfordulóig töretlen maradt, 2004-ig viszont karrierje magánéleti gondjai és kimerültsége miatt zenei hanyatlásnak indult. 2005-től Mariah Carey újra visszatért a toplisták élére.

Robert de Niro

A kis De Niro New York Little Italy negyedében nőtt fel, gyakorlatilag félárvaként, miután édesapja elhagyta a családot.
Tizenéves korában egy jó ideig hanyagolta az iskolát, és helyette egy bandával csavargott az utcákon, de amikor betöltötte a tizenhatot, megjött az esze és a semmittevés helyett színpadra lépett.
A Keresztapa filmben a maffiafőnök megformálásával nemcsak a közönség és a kritika elismerését vívta ki, hanem az első
Oszkár szobrocskáját is megszerezte. Második Oszkár-díjtát a Dühöngő Bika Scorsese filmmel nyerte el. A 2000-es években osztatlan sikert aratott alakításaival –  Apádra ütök, Showtime, Csak egy kis pánik, Vejedre ütök.

Tina Turner

Több, mint 50 éve tartó karrierje során számos díjat gyűjtött be, és a rockzene színpadán elért teljesítményeiért gyakran nevezik A Rock ‘n’ Roll Királynőjének.
Az 50-es évektől napjainkig 18 nagylemeze jelent meg, mély rockos hagjával egyedi színfoltja a rockzenének.

Whitney Houston

Legnagyobb sikere a The Bodyguard album volt (a Több, mint testőr betétdala), mellyel Whitney Houston 3 Grammy-díjat nyert, köztük a két legnagyobb kitüntetéssel, Az év albumával és Az év felvételével.
2001 augusztusában a zenetörténelem legnagyobb lemezszerződését írta alá az
Arista/BMG társasággal 100 millió dollár értékben, újabb 6 lemezre.
Rehabilitációja után (melyben állítólag lelki és drogproblémákkal kezelték) 2006-ban tizennégy évnyi házasság után elvált problémás férjétől, Bobby Browntól. 2009-ben megjelent Whitney új albuma, az I look to You, mellyel visszatért, miután rendbehozta az életét.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!