Így válassz szőrtelenítési módszert: Kozmetikus szakértőt kérdeztünk

Így válassz szőrtelenítési módszert: Kozmetikus szakértőt kérdeztünk

Címlap / Stílus / Így válassz szőrtelenítési módszert: Kozmetikus szakértőt kérdeztünk

A bőröm igen érzékeny, eléggé száraz és hideg hatására kipirosodik. A szőrtelenítésre használt borotvát már ezer éve dobtam a fürdőszobából, mivel folyamatosan problémáim voltak a bőrömmel a használata után. A gyantázógéppel olyan béna voltam, hogy azt videóra kellett volna venni, mert senki nem hiszi el, ha csak úgy mesélem…

A gyantaszalagokkal való próbálkozásomról pedig inkább szót sem ejtenék. Szóval Bridget Jones hozzám képest ipari tanuló – már, ami a szőrtelenítést illeti. Kozmetikusnál nem nagyon szőrtelenítek, mert annyira rohanok állandóan, hogy egyszerűen nincs időm rá, így maradt a borzadályos epillálógép.

A művelet után viszonylag hosszan, akár 4-5 hétig is szép, sima marad a bőröm, de kb. ennyi ideig tart rávennem magam a következő procedúrára. Elgondolkodtam, hogy talán itt az ideje, hogy egy kicsit többet törődjek magammal, és elmenjek kozmetikushoz szőrteleníteni. Az eljárásokról azonban nem sokat tudok. Ebben volt segítségemre Rita. 

Milyen szőrtelenítési eljárások vannak? 

A kozmetikai szalonokban leginkább meleg gyantákkal, pasztákkal szőrtelenítenek, vagy lézertechnológiákat alkalmaznak, tűs epilláló géppel igyekeznek a szőrnővést lassítani a kozmetikus szakemberek.

Otthon alkalmazható a borotva (csak óvatosan, senki ne sérüljön meg!), illetve az otthoni IPL gép, ami csalódást okozhat. Sajnos nem tud olyan eredményt hozni, mint egy profi készülék, hozzáértő szakember segítségével.

Méregdrága gépek ezek, amelyek léteznek kozmetikákban is. Nem véletlen, hogy a használatukat külön meg kell tanulni.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást