DIY szőnyeg, ami világít a sötétben

DIY szőnyeg, ami világít a sötétben

Címlap / Otthon / Dekor / DIY szőnyeg, ami világít a sötétben

Előre is elnézést a szójátékért, de egy ragyogó ötletünk van a számodra! Igaz, hogy szőnyeget szinte minden fazonban és formában lehet kapni, de ezt a világító szőnyeget te magad is elkészítheted.

Praktikus a folyosón és a gyerekszobában is

A világító szőnyeg kellemes, sejtelmes fényt ad, így jól mutathat a hálószobában is, de praktikus egy sötét folyosón, vagy a fürdőszoba felé vezető úton, hogy éjszaka is kitalálj, mégse kelljen villanyt kapcsolnod. A világító szőnyeg a gyerekszobába is jól illik, ha a gyerkőc éjszaka járkál ki egy pohár vízért, a mosdóba, vagy csak nagyobb biztonságban érzi magát, ha van egy kis fény is a szobában. Mutatjuk, hogyan készítheted el!

Amire szükséged lesz:

  • Egy LED vezeték, 3-7 méter hosszú, attól függően, hogy mekkora szőnyeget szeretnél készíteni,
  • 12 mm-es horgoló tű,
  • 1 gombolyag textil fonál.

A LED vezeték nem lesz elég rugalmas ahhoz, hogy a szőnyeg közepébe is belehajtogasd, ezért az első néhány kört egyszerűen csak horgold meg, és amikor már körülbelül 5-6 centiméteres a karikaszőnyeg átmérője, akkor kezdd el belevezetni a LED vezetéket.

Te döntöd el, hogy milyen sűrűre hagyod a fonalat, de azt tartsd észben, hogy minél közelebb vannak egymáshoz a szemek, annál kevésbé fog átlátszani a fény, és minél nagyobb hézagokat hagysz, annál többet enged majd át. Az első néhány kört 1-es majd 2-es rövidpálcával érdemes készíteni, a harmadik kör után azonban már nem feltétlenül szükséges növelni a méretet.

Mielőtt hozzálátsz a szőnyeg horgolásához, érdemes spirálba csavarni a LED sort, mert így látni fogod, hogy körülbelül mekkora szőnyeged lesz. Ha a horgolással körbeértél, akkor a szálak végét varrd el egy nagy tűvel vagy horoggal.

Ha ez is megvan, már csak annyi a dolgod, hogy főzz egy csésze finom teát, hátradőlj a kedvenc foteledben, és élvezd a varázslatos hangulatvilágítást!

Forrás: imudesign.orgbrightside.me

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!