Otthon / Szórakozás

Szókimondó, humoros önsegítő könyvek bátor nőknek

Szókimondó, humoros önsegítő könyvek bátor nőknek

Amikor valami bánt, megoldatlan problémád van, úgy érzed, hogy krízisben vagy, netán nem tudsz kezelni egy élethelyzetet, akkor szeretnél tanácsokba, módszerekbe kapaszkodni. Könyveket, önsegítő olvasmányokat keresel, amik dédelgetik kicsit a lelked. Mi most egészen másféle könyveket gyűjtöttünk össze. Olyanokat, amik nem szépítenek, őszintén kimondanak mindent, ironikusan, néhol viccesen. Már a könyvek címeire is felkapjuk a fejünket. Csak merész nőknek ajánljuk őket!

1. Francba az érzelmekkel!

Ennek a könyvnek a szerzője egy olyan sokat látott pszichiáter, aki évtizedek óta praktizál, rengeteg élethelyzetet, panaszt, lelki problémát hallott már. Pontosan tudja, mi az, amivel felesleges traktálni a kétségbeesett, válaszokat, ötleteket kereső pácienst. Tudja, hogy mit szeretne hallani az ember, de ezzel szemben mi az igazság és mi célravezető.

Szókimondó, humoros önsegítő könyvek bátor nőknekDr. Michael I. Bennett saját lányával együtt írta meg a Francba az érzelmekkel! című könyvet – Bennett azt vallja, szembe kell nézni a ténnyel, hogy bizonyos dolgokon a legnagyobb erőfeszítések árán sem tudunk változtatni.

Azt üzeni, hogy ne az alapján ítéld meg magadat, mennyire alakulnak szerencsétlenül, rosszul a dolgaid, hanem annak fényében, milyen jól, ügyesen viseled ezeket. Boldogsághoz vezető varázsút nincs.

A rossz tulajdonságainkat tudnunk kell kezelni, el kell fogadni, hogy mások viselkedését nem tudjuk befolyásolni, és hogy az univerzum nem küld energiákat. Bennett beszól Oprah Winfrey amerikai műsorvezetőnek, odaszúr a Titok könyv követőinek is.

Nagyon szórakoztató a stílusa, konkrét eseteket is bemutat, és házi dolgozatokat is ad olvasóinak. Ha ráhangolódsz a szerzőpáros humorára, élvezni fogod az összes fejezetet!

2. Francba a szerelemmel!

Szókimondó, humoros önsegítő könyvek bátor nőknekA Francba az érzelmekkel szerzőpárosának másik könyve kifejezetten a párkapcsolatokra, a szerelemre, a kisugárzásra, a szexuális életre fókuszál. Dr. Bennett most sem maszatol, nem ígér instant megoldásokat a legtökéletesebb pár megtalálásához, de felnyitja a szemed, provokatív kérdéseket tesz fel, és közben tényleg kirajzolódik előtted, hogy mit akarsz egy párkapcsolattól, a férfitól, akit társként szeretnél magad mellett.

Azt mondja, hogy az erős partnerkapcsolat alapja nem az örök szerelem, hanem az egymás kölcsönös támogatásán alapuló védszövetség, aminek köszönhetően minden csapást és megpróbáltatást képes a pár túlélni.

Sajátos, szarkasztikus humorával azt mondja, hogy a párkereséskor úgy kell viselkedned, mint egy cég fejvadásza, aki az Élet nevű üzleti vállalkozáshoz keresi a legtutibb partnert. Az egyes fejezetek mindegyikében gyanús magatartásokról találsz leírást, valamint tényeket, amikkel nem szívesen és amikkel szívesen szembesülsz.

3. F**k It – B…a meg! – Azt csináld, amit szeretsz!

Szókimondó, humoros önsegítő könyvek bátor nőknekNem túl szalonképes cím egy könyvnek, ugye?

John C. Parkin mégis bevállalta, hogy ilyen borítóval jelenteti meg a könyvét. Ráadásul kettőt is írt. Mi most az Azt csináld, amit szeretsz! könyvét mutatjuk be nektek.

Parkin szerint sokan hajszolják a tökéletes életet, hisznek egy idealizált szerelemben, és közben nem veszik észre az apró örömöket. A cím azt jelzi, hogy mindenkinél elszakad a cérna, van, hogy naponta kiáltunk fel, jön ki a szánkból valami trágár kifejezés. Eldobjuk, ami a kezünkben van, hangosan kijelentjük, hogy ez nem fog menni, és kiakadunk.

Parkin arra sarkallja olvasóit, hogy igenis mondják ki, ami rossz, ami idegesítő, aztán szépen indulhat az újratervezés. Ha valaki nem szereti a munkáját, ne adja fel, hogy megtalálja a neki illő feladatot, ha rossz kapcsolatban van, merjen kilépni! Ahhoz ad tanácsokat, hogy a düh és elfojtott agresszió helyett célravezető cselekvésekre fordítsuk az energiáinkat.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást