Szokatlan tüneteknél elengedhetetlen, hogy bőrgyógyász szakorvos vizsgálja meg

Szokatlan tüneteknél elengedhetetlen, hogy bőrgyógyász szakorvos vizsgálja meg

Címlap / Stílus / Test / Szokatlan tüneteknél elengedhetetlen, hogy bőrgyógyász szakorvos vizsgálja meg

Sajnos nagyon sokan félvállról veszik a kérdést és emiatt halogatják a konzultációkat, ám ha valamilyen tünetet észlelünk, akkor azonnal foglaljunk időpontot, hogy azt egy jól képzett bőrgyógyász szakorvos vizsgálja meg. Egyes házi praktikák természetesen hatásosak lehetnek, feltéve, ha minden kétséget kizáróan tisztában vagyunk a probléma eredetével.

Egy enyhébb, kis felületet érintő égés esetén például elegendő a megfelelő hűtés, steril kötözés és szükség esetén speciális kenőcsök alkalmazása. Ám ha kétségeink támadnak, vagy a sérülés fájdalmasabbá válik, esetleg nem a várható ütemben gyógyul, akkor habozás nélkül cselekedjünk és keressünk fel egy bőrgyógyászt.

Ugyanígy járjunk el akkor is, ha addig nem tapasztalt panaszokat észlelünk. Szűnni nem akaró viszketés, kiütés, vagy megmagyarázhatatlan eredetű sebek esetén azonnal forduljunk egy specialistához. A szükséges kúra mihamarabb történő megkezdése ugyanis sok esetben kardinális kérdés.

Gyakorta megesik, hogy a gyógykezeléssel együtt járó kellemetlenségektől való félelem tart vissza minket a vizsgálattól, ám ezek az aggodalmak többnyire teljesen alaptalanok és mindenképpen úrrá kell lennünk rajtuk. Kitűnő módszer erre, hogy rendszeres időközönként ellátogatunk szűrésekre, az itt szerzett pozitív tapasztalatok pedig sokat segítenek legyűrni az esetleges pánikot. Ez azonban nem csak emiatt lenne rendkívül fontos.

Bőrünk sok esetben egyértelmű jelekkel adja tudtunkra, hogy valami nincs rendben, ugyanakkor az is előfordulhat, hogy a probléma lappangó és csak akkor derül ki idő előtt, ha állapotát bőrgyógyász szakorvos vizsgálja meg. Kiváltképp igaz ez az anyajegyekre, főképp azokra, amik olyan testrészen találhatók, ami szabad szemmel nehezen látható. Sajnos az erős napsugárzás hatására még a legenyhébb leégés is okozhat kóros elváltozásokat, emiatt is életbevágó a gyakori kontroll.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást