Dekor / Otthon

Szokatlan lakberendezési ötletek, amik mégis működhetnek

Szokatlan lakberendezési ötletek, amik mégis működhetnek

Néha valami, ami szokatlan, pont attól működik jól, hogy eltér a hagyományostól és frissességet hoz az életünkbe. Nincs ez másképp a lakberendezés területén sem, ahol egyre bátrabbak és merészebbek lehetünk, ahol nincsenek igazán szabályok, egyszerűen csak az a lényeg, hogy olyan otthont teremtsünk, amelyben jól érezzük magunkat, amely illik hozzánk. Próbálj ki néhány össze nem illő párosítást az otthonodban és meglátod, hogy mennyire jó, ha valamiben eltérsz a megszokottól.

Növény a fürdőben

Ablakos fürdőszobába nem is kérdés, hogy tökéletesen passzol a növény, hiszen mennyire jó elmerülni egy kádnyi forró vízben úgy, hogy közben egy igazi oázisban érzed magad. Ha fényt is kapnak, akkor bármilyen növény közül választhatsz, ha azonban egy belvárosi panelban élsz, akkor sem kell lemondanod a lehetőségről, hogy titkos kertet varázsolja a fürdődből, vannak ugyanis növények, amelyek kifejezetten kedvelik a sötét, párás helyeket, ilyen például az aloe vera, a szerencsebambusz, a filodendron, a páfrány vagy a begónia. Ezek a növények mind szeretik, ha félárnyékban, árnyékban éldegélhetnek magas páratartalom mellett. 

Kanapé a konyhában

Bár sok helyen az amerikai konyha kialakításának hála már szinte olyan, mintha a konyhában lenne a kanapé, azért akadnak lakások, ahol a konyha még mindig nagyon el van szeparálva a lakás többi részétől. Ez főleg akkor kellemetlen, ha összejövetel van nálad és te, vagy a párod a konyhában ragad az előkészületek miatt, míg a szuper beszélgetések bent a nappaliban zajlanak. De ha lenne egy kanapé a konyhában is, biztosan mindig akadna valaki, aki egy pohár borral a kezében lecsücsül és szóval tart, amíg készül a vacsora vagy a rágcsálnivaló.

 

 

 

Könyvespolc…bárhol?

A legtöbbünknél a könyvespolc a nappaliban vagy a hálószobában kap helyet, pedig szinte bárhol jól mutat és otthonossá teszi a teret. Ha az ember szeret olvasni, örömmel veszi körül magát könyvekkel, egyszerűen jó érzés olyan térben mozogni, ami telis tele van történetekkel. Miért is ne lehetne könyvespolc a konyhában – nem csak szakácskönyvekkel –, a fürdőben, a mellékhelyiségben vagy akár az előszobában, ha ott van hely és jól mutatna. Egyetlen dologra figyelj, hogy ne érje őket pára vagy erős hő, egyébként bármely helyiségnek csak jót tesz néhány könyv, még ha elsőre szokatlannak tűnik is az ötlet.

 

Kád a hálóban

Igazán romantikus elképzelés, főleg a gyönyörű lábas kádakkal, de persze a megvalósítás ütközhet akadályokba, hiszen sok helyen – pl. társasházakban – gondot, vagy hatalmas költséget jelenthet olyan helyre vezetni a vizet, ahol eddig nem volt. Ha azonban családi házban gondolkozol és van lehetőséged már a tervezésnél játszani ezzel a gondolattal, akkor miért is ne varázsolhatnád a saját hálószobátokat egy wellness-központtá? Akár az is jó megoldás lehet, ha a hálóval szomszédos fürdő falát kiveszitek és csak a WC kap külön helyiséget, de ha csak egy különálló kádat szeretnél a hálóba az is megoldható. Nemcsak igazi luxus érzését kelti majd, de egy szép porcelánkád tökéletes éke bármelyik hálószobának, ráadásul remek lehetőséget ad a romantikázásra.

 

 

 

 

Íróasztal a lépcsőfordulóban

Sok családi házban a lépcsőfordulók kihasználatlanok, pedig ha van hely, remek lehetőséget adnak egy kis elszeparált irodának. Amikor a család többi része a nappaliban, a konyhában vagy a saját külön szobájában tesz-vesz, akkor egészen biztosan nem kell aggódnod az átmenő forgalom miatt, és belemerülhetsz a munkába vagy az alkotásba.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást