Divat / Stílus

Szögletes alkat vagy? Ezek a hozzád illő őszi/téli trendek

Szögletes alkat vagy? Ezek a hozzád illő őszi/téli trendek

Elérkeztünk az utolsó alkathoz, ami hazánkban talán a legritkábbnak számít, így itthon még annyira nem is elterjedt a külön ismertetése. Pedig a szögletes alkat egy elég karakteres típus, amihez bizony elkel az iránymutatás. Szerencsére néhány praktikával és tudatossággal könnyedén kialakítható egy alap ruhatár. Ezek a fizikai tulajdonságok tartoznak a szögletes alkatúakhoz: szélesebb hát és derék, azonos csípő- és mellméret, olykor laposabb fenék. Nézzük tehát, a szögletes alkatúak számára, mely őszi irányzatok a legoptimálisabbak!

Fodros felsők

Őszintén szólva én kissé irigy vagyok a szögletes alkat képviselőire, hiszen a körte alkaton kívül ők az egyetlenek, akiknek a fodros felsők kifejezetten jól állnak!

Azonban az már koránt sem mindegy, hogy az a bizonyos fodor hol van!

Ugyanis, míg a körtéknek a felül fodros, félvállas megoldás áll a legjobban, addig a szögletes alkatúaknak inkább az alul fodros verziók!

Akár csípő tájékon, akár karban legyen a fodor, biztosan optikailag nőiesebb domborulatokat fog kölcsönözni, és a szélesebb hátról is elterelhető vele a figyelem!

Lengébb, nőiesebb anyagok

A szögletes alkatnak nem állnak jól a túl szűk fazonú, feszülős felsők és ruhák, mert kihangsúlyozzák a kissé férfiasabb idomaikat.

Érdemes a lengébb anyagok felé kalandozni, és mind felsőkből, mind pulóverekből vagy kabátokból a bővebb szabást választani. Felsőkben olyanokat válasszunk, amik kiemelik a mellrészt, derékban pedig karcsúsítanak.

Az anyag mellett fontos szempont az is, hogy ne legyen túl hosszúkás az adott ruhadarab, ugyanis ezzel optikailag alacsonyabbnak, és vaskosabbnak fognak tűnni a lábak.

Érdemes csípőben behúzott fazont választani, és ruhák esetében a minik vagy midi-k mellett dönteni! Ezek remekül fognak állni!

Mom jeans vagy boyfriend nadrág

Szintén egy szerencsés eset, ugyanis jelenleg hatalmas divatnak örvendenek ezek a típusú nadrágok, amik kifejezetten jól állnak a szögletes alkatúaknak, főként a magasított derékkal rendelkező fazonok.

Ezekkel ugyanis szinte tökéletes homokóra fazon imitálható, főként egy lezserebb, derékig vagy csípőig érő felsővel!

Fodrot imitálva egy lengébb pólót vagy trikót a nadrágszárba tűrhetnek elől, így még jobban rájátszva a derék körül részre, és hosszúkásabbá téve a lábakat!

Ezekhez a nadrágokhoz kifejezetten jól állnak a magassarkúk, amikkel egy sportosan elegáns, laza stílust alakíthatunk ki!

Ha mégis a kényelmesebb lábbeliknél maradnának, válasszanak vastagabb talpú fazonokat, a teljesen lapos verziókat pedig kerüljék el!

Amit mindenképpen érdemes elkerülnöd

A szögletes alkatot gyakran mondják fiúsnak, a tipikus női domborulatok hiánya végett, mint a derék vagy a vékony, kerek vállak. Éppen ezért, a fiúsabb öltözékek, mint a túl sportos fazonok, a melegítőnadrágok, a széldzsekik, vagy a feszülős sportruházatok kifejezetten kerülendőnek számítanak, kivéve az edzőterembe!

A magasszárú sportcipők sem javallottak a szögletes alkat mellé, hiszen ezzel alacsonyabbnak, vastagabb lábszárúnak tűnhetnek, és nem emelik ki a nőiesebb vonalukat.

A túl lapos talpú sportcipők is a fiús vonalat képviselik, így a legideálisabb talán egy szépen ívelt, magasabb talpú, sportosabb fazon jelentené.

Télen pedig jöhetnek a magasabb sarkú bokacsizmák, a hosszúszárú verziók pedig szintén kerülendőnek számítanak, hiszen azokkal megint csak optikailag csökkentik a magasságukat, plusz elég kevés akad, ami a vastagabb lábszárakon is kecsesen mutatna.

A vagányabb stílus érdekében érdemes lehet szegecses vagy csatos csizmát választani, ami idén nagyon hódít!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást