Dekor / Otthon

A szoba berendezése 7 egyszerű lépésben

A szoba berendezése 7 egyszerű lépésben

Ha egy szoba berendezése nem megy gördülékenyen, akkor a remek szórakozás helyett inkább csak keserves munka lesz, amit a hátunk közepére sem kívánunk. Hogy ez ne történhessen meg, egy kicsit érdemes előre gondolkodni, de legalább a következő 7 dolgot szem előtt tartani.

Rajz

Mielőtt nekiállsz a berendezésnek mindenképpen érdemes papíron is megtervezni, hogy mi hova kerüljön. Ez nem csak azért jó, mert előre láthatod, hogy hogyan fog kinézni a szoba, hanem azért is, mert sokkal könnyebb így átrendezni.
A kanapék és szekrények mozgatása ezzel a módszerrel semennyi energiát nem igényel.

Stílus

Azt is érdemes előre eldönteni, hogy milyen stílusban gondolod el az adott szobát. A legtöbb esetben a főbb bútorokkal rendelkezünk csak, a kiegészítők még variálhatóak.
Ha előre eldöntöd a stílust, akkor a kiegészítőkkel abba az irányba tudod vinni a hangulatot, amit szeretnél, annak ellenére, hogy esetleg a bútoraid nem éppen illeszkednek az elképzeléseidhez.

Saját kezűleg!

Ha nincs lehetőséged az új kiegészítők beszerzésére, mégis ragaszkodsz egy stílushoz, akkor bizony a kezedbe kell venni a dolgokat. Szerezz be festéket, lakkot, dekopázs-anyagokat, és állj neki a felújításnak.
Nem lesz éppen egyszerű, és gyorsnak sem mondanánk, de mindenképpen gazdaságos, és rengeteg boldog percet tartogat. Ráadásul az egész családot bevonhatod a folyamatba, így az elkészült szobát sokkal inkább a sajátotoknak fogjátok majd érezni.

Jelölés

Ha eldöntötted mi hova kerül, akkor se ess neki azonnal. Egy kis színes ragasztószalaggal jelöld be a bútorok helyét, így látod, hogy valójában mennyi helyet is foglalnak.
Sokszor előfordul ugyanis, hogy remekül kitaláljuk a helyeket, elrendezünk mindent fejben, majd amikor a helyükre tolnánk a darabokat, akkor kiderül, hogy csak lapjával férünk el közöttük. Ha jelölsz, akkor, bár időt veszítesz, de megkíméled magad egy sor idegeskedéstől, és legfőképpen nem dobsz ki pénzt méretben nem megfelelő bútordarabokra.

Előbb a nagyok

Ha minden stimmel, és elkezded a bepakolást, akkor érdemes először a nagyobb darabokkal kezdeni. Ez persze mindenkinek logikus, de nehéz megállni, hogy miután a szekrény és az asztal a helyére került, ne kezdjük el behordani a kiegészítőket, hiszen nagyon kíváncsiak vagyunk azt összhatásra.
Ám ezzel kockáztatjuk apró emlékeink és a számunkra fontos tárgyak épségét, valamint akár a saját egészségünket is. Egy meglökött asztal, egy elszabadult váza, ami darabokra törik, és máris a sürgősségin ücsöröghetünk.

Ne egyedül

Bár nagyon szép dolog egy teljesen berendezett, vagy éppen átrendezett szobával várni haza a párunkat, nem feltétlenül jó ötlet. Sok olyan bútorunk van, ami még üres állapotban sem nevezhető éppen pehelysúlyúnak, éppen ezért ne rendezkedjünk egyedül.
Egy húzódás, vagy egy sérv nem vicces dolgok, ráadásul a szoba legalább két emberé, így, ha együtt rendezitek be, biztosan tetszeni fog mindenkinek.

Takarítás

Ahhoz, hogy egyszerű legyen a takarítás a porszívót mindenképpen készenlétben kell tartani. Persze így nagyon is útban lesz, de ahhoz, hogy ne kelljen mindent elhúzogatni, amikor már készen vagyunk, illetve, hogy ne hordjuk szanaszét a koszt, jó, ha azonnal porszívózunk. Így részletekben is takarítunk, és a végén sokkal könnyebben és gyorsabban fogunk végezni az utolsó simításokkal.Egy szoba berendezése, vagy éppen átrendezése mindig nagy öröm. Ám ahhoz, hogy az is maradjon, mindig gondoljuk végig, mit is akarunk csinálni, mielőtt nekiugranánk.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást