Szívszorító szerelmi drámák – 3 remek előadás ismert színészekkel

Szívszorító szerelmi drámák – 3 remek előadás ismert színészekkel

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Szívszorító szerelmi drámák – 3 remek előadás ismert színészekkel

A szerelemnek sok arca létezik. Van, hogy egyetlen találkozással eldől, hogy ez egy nagy szenvedély, egy különleges kötődés lesz két ember közt. Van olyan is, hogy bár a kémia nagyon erős, a szerelem kölcsönös, valamiért mégsem teljesedhet ki a kapcsolat. Szerelmi lángolások és pislákolások, remények és reménytelenségek is megjelennek ezekben az elgondolkodtató előadásokban. Szívbemarkoló szerelmi történeteket ajánlunk.

Varsói melódia – Mi lett volna, ha…

Éreztél már olyat, hogy valakivel az első beszélgetés után kialakult valami különleges, hogy azonnal működött a kémia? Az élet összesodort titeket, és egyből tudtad, hogy ez a találkozás kihat az egész életedre? Így indul a Varsói melódia című előadás története is. A szerelem himnuszaként is emlegetett történetben egy orosz fiú és egy lengyel lány szeret egymásba az ötvenes években.

Szívszorító szerelmi drámák – 3 remek előadás ismert színészekkel

Tompos Kátya és Adorjáni Bálint játsszák a bolondos párt, akik az első perctől kezdve húzzák egymást, kóstolgatják a másikat. Játékos szócsatáik mögött heves érdeklődés bújik meg. Összejönnek, összeszoknak, házasodni akarnak, de a politikai és történelmi viszonyok közbeszólnak. Az esküvő elmarad. Évekkel később újra találkoznak, aztán hosszú idő után megint. 

Vajon a szerelem mindent legyőz, vagy elkopott az érzés az évek során? Vagy esetleg egy soha véget nem érő férfi-nő játszma tanúi lehetünk?

A Varsói melódia Magyarországon a hatvanas években Törőcsik Mari és Sztankay István feledhetetlen alakításával vált ismertté. Most az Orlai Produkciós Iroda előadása két szereplőre lett hangolva. Ha a barátnőddel mentek, lesz miről beszélni a darab után!

Heisenberg – Későn jött szerelem

Van, amikor két ember összetalálkozik, a testek egymásra rezegnek, két lélek egy hullámhosszra kerül. Nem azonnal, hanem fokozatosan, de elkerülhetetlenül, végzetszerűen. Simon Stephens kortárs brit szerző Heisenberg című kétszemélyes drámájában azért extrém a helyzet, mert igen nagy a korkülönbség a férfi és a nő közt.

Szívszorító szerelmi drámák – 3 remek előadás ismert színészekkel

Ullmann Mónika alakítja az energikus, cserfes negyvenes nőt, aki egy pályaudvaron belecsókol a Benedek Miklós által megformált hetvenes férfi nyakába. A véletlen találkozás mindkettőjük életét megváltoztatja. A magának való, társasági életet egyáltalán nem élő Alex hagyja, hogy a zsizsegő, sokat beszélő Georgie belemásszon az életébe. 

Georgie felrázza a csendes magányban élő férfit, fiatalos dinamizmusával új életcélok felé tereli, elhiteti vele, hogy még mindig életerős férfi.

A Hatszín Teátruman látható előadás címe Werner Heisenberg német fizikusra utal, a határozatlansági reláció elvének kidolgozójára. Az elv szerint bizonyos fizikai mennyiségek csak bizonyos határig ismerhetők meg egyszerre és pontosan. A kétszemélyes dráma elgondolkodtató dialógusainak hallatán elmerengünk, hogy jó lenne tartalmas, vidám, szeretetben gazdag életet élni, amire nagyon jó öregen majd visszaemlékezni.

Alvás – egy szerelem stációi

Gáspár Kata arcát egyre többet látni a 200 első randi című sorozat miatt. De Kata színpadi színész is. Ő az egyik szereplője a norvég szerző, Jon Fosse Alvás című darabjának. A felkavaró előadás bemutatja a szerelem szakaszait a lángolástól, a reményektől, a beteljesüléstől a kiábrándulásig. A közös élet kezdeti örömei, a gyerekvállalás csodája, a fiatalság reményei éles kontrasztban állnak a rengeteg tapasztalatot és keserűséget felhalmozott időskori reménytelenséggel.

Szívszorító szerelmi drámák – 3 remek előadás ismert színészekkel

Az idős hölgyet Hámor Ildikó formálja meg, aki Dengyel Ivánnal együtt a magánytól való félelem fojtogató érzését is átadja a nézőknek. A karakterek általános érvényű emberi tulajdonságokat, érzéseket, dilemmákat közvetítenek. A Pesti Magyar Színházban látható előadás végén biztosan megfogalmazol pár velős gondolatot arról, mi is adja egy hosszú, sok próbát kiállt kapcsolat erejét.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!