5 szituáció, amikor nem szabad szerelembe esned

5 szituáció, amikor nem szabad szerelembe esned

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 szituáció, amikor nem szabad szerelembe esned

Az ember az érzelmeinek nehezen parancsol, de van olyan, amikor jobb az eszedre hallgatni. Az alábbi helyzetekben, ha teheted, ne hagyd, hogy elragadjanak az érzelmeid, bármennyire is tavasz van meg virágillat. Később hálás leszel még magadnak.

1/5. Ha csak vigaszt keresel

Ha egy egyébként nehéz élethelyzetben talál rád a szerelem, az különleges és szerencsés dolog, de legyél óvatos.

Gondold át, vajon valóban ilyen szerencsésen alakultak-e a dolgok, vagy csak valami vigaszra, megerősítésre, gondolatelterelésre vágysz, és egy másik ember figyelme segít megfeledkezni a gondjaidról.

Ez utóbbi sajnos csak rövid távon jelent megoldást, és akkor is csak félig – ha nem vagy kibékülve önmagaddal, és nem nézel szembe a gondjaiddal, akkor az később halmozottan visszaüthet, ráadásul, amikor a rózsaszín köd felszáll, ottmaradsz egy üres, illúziókra alapozott kapcsolatban, és ráadásul még a gondjaid is a válladat fogják nyomni.

2/5. Ha más is van a képben

Ha egyikőtök – vagy mindkettőtök – éppen kapcsolatban van valaki mással, szintén komoly felelősséget jelent engedni az egymás iránti vonzalomnak.

Igen, van olyan, hogy két ember egymásra talál, és az érzéseik mindennél erősebbnek bizonyulnak. Ilyenkor a helyes megoldás az, ha megbeszélitek a dolgot, és a jelenlegi partnereitekkel is egyenesek, őszinték lesztek.

Azt azonban tudnod kell, hogy egyik kapcsolatból a másikba ugrani mindig kockázatos dolog, és a helyzet kezelése nagyfokú empátiát, türelmet és magas érzelmi intelligenciát követel meg mindkét fél részéről.

3/5. Ha rosszak az előjelek

Nem a csillagok állására vagy egy utcán átfutó fekete macskára gondolunk, hanem arra, ha a kiszemelted bizonyos helyzetekben agresszívvá, dominánssá, elnyomóvá, erőszakossá válik.

Ilyen esetben a legjobb, ha úgy vágod be magad után az ajtót, hogy csak az utánad maradó porfelhőt lássa, de ha mégsem akarsz rögtön lemondani a dologról, akkor is mindenképpen maradj nagyon higgadt, és az eszedre, ne a szívedre hallgass.

Ha megbizonyosodsz róla, hogy ezek a jelek nem egy bántalmazó kapcsolatot vetítenek előre – de hidd el nekünk, hogy azt teszik –, akkor minden rendjén van, de ne hagyd, hogy az érzelmeid elnyomják a vészjeleket, amiket a józan eszed küld.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást