Szerelem / Párkapcsolat

5 szituáció, amikor nem szabad szerelembe esned

Az ember az érzelmeinek nehezen parancsol, de van olyan, amikor jobb az eszedre hallgatni. Az alábbi helyzetekben, ha teheted, ne hagyd, hogy elragadjanak az érzelmeid, bármennyire is tavasz van meg virágillat. Később hálás leszel még magadnak.

Ha csak vigaszt keresel

Ha egy egyébként nehéz élethelyzetben talál rád a szerelem, az különleges és szerencsés dolog, de legyél óvatos.

Gondold át, vajon valóban ilyen szerencsésen alakultak-e a dolgok, vagy csak valami vigaszra, megerősítésre, gondolatelterelésre vágysz, és egy másik ember figyelme segít megfeledkezni a gondjaidról.

Ez utóbbi sajnos csak rövid távon jelent megoldást, és akkor is csak félig – ha nem vagy kibékülve önmagaddal, és nem nézel szembe a gondjaiddal, akkor az később halmozottan visszaüthet, ráadásul, amikor a rózsaszín köd felszáll, ottmaradsz egy üres, illúziókra alapozott kapcsolatban, és ráadásul még a gondjaid is a válladat fogják nyomni.

Ha más is van a képben

Ha egyikőtök – vagy mindkettőtök – éppen kapcsolatban van valaki mással, szintén komoly felelősséget jelent engedni az egymás iránti vonzalomnak.

Igen, van olyan, hogy két ember egymásra talál, és az érzéseik mindennél erősebbnek bizonyulnak. Ilyenkor a helyes megoldás az, ha megbeszélitek a dolgot, és a jelenlegi partnereitekkel is egyenesek, őszinték lesztek.

Olvastad már?  5 jel, hogy partnered érzelmileg intelligens

Azt azonban tudnod kell, hogy egyik kapcsolatból a másikba ugrani mindig kockázatos dolog, és a helyzet kezelése nagyfokú empátiát, türelmet és magas érzelmi intelligenciát követel meg mindkét fél részéről.

Ha rosszak az előjelek

Nem a csillagok állására vagy egy utcán átfutó fekete macskára gondolunk, hanem arra, ha a kiszemelted bizonyos helyzetekben agresszívvá, dominánssá, elnyomóvá, erőszakossá válik.

Ilyen esetben a legjobb, ha úgy vágod be magad után az ajtót, hogy csak az utánad maradó porfelhőt lássa, de ha mégsem akarsz rögtön lemondani a dologról, akkor is mindenképpen maradj nagyon higgadt, és az eszedre, ne a szívedre hallgass.

Ha megbizonyosodsz róla, hogy ezek a jelek nem egy bántalmazó kapcsolatot vetítenek előre – de hidd el nekünk, hogy azt teszik –, akkor minden rendjén van, de ne hagyd, hogy az érzelmeid elnyomják a vészjeleket, amiket a józan eszed küld.

Ha a szenvedélyek dominálnak

Felnőtt emberként nincs azzal semmi gond, ha olyan viszonyt folytatsz valakivel, ami inkább a fizikai vonzalmon, mint a lelki köteléken alapul, feltéve, hogy ezzel mindketten tisztában vagytok, és mindkettőtöknek megfelel így.

Olvastad már?  7 dolog, ami cseppet sem úgy működik, mint a romantikus filmekben

Sajnos könnyen előfordulhat azonban, hogy az egyik fél többet érez, és csak azért megy bele a kizárólag szexuális alapú viszonyba, mert abban reménykedik, hogy talán mégis több lesz a dologból. Ha a másik határozottan és őszintén megmondta, hogy nem érez többet irántad, te viszont mégis elkezdesz érzelmileg is kötődni hozzá, akkor bármilyen nehéz is, jobb véget vetni a dolognak.

Saját magadat kínzod, ha olyanba szeretsz bele, aki nem viszonozza a dolgot!

Ha a karriered a tét

A munkahelyi viszony sem tabu, hiszen tulajdonképpen semmi sem számít egyértelműen és végérvényesen tilosnak, amikor az érzelmi boldogságod a tét, de azért ne feledd, hogy egy rosszul végződő románcnak különösen csúnya vége lehet, ha a munkát a magánélettel vegyíted.

Igyekezz a kettőt távol tartani egymástól – ha valóban egymásnak vagytok rendelve a munkatársaddal, úgysem fog menni a dolog, ha pedig nem így van, akkor megkímélted magadat egy kínos munkahelyi szituációtól, és persze egy lehetséges karrierbuktatótól.