7 színházi program a Sziget Fesztiválon

7 színházi program a Sziget Fesztiválon

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 7 színházi program a Sziget Fesztiválon

A Sziget nemcsak a zenéről szól: a szórakoztató kultúra más formái is helyet kapnak az egyhetes rendezvényen. 2013-ban minden eddiginél több színházi produkció közül választhatsz, hiszen több ország művészei is színpadra lépnek. Ennél jobb lazítást két koncert között elképzelni sem lehet!

La Tal: Carilló

A spanyol színészek egy életre kelt órát jelenítenek meg, hihetetlenül frappánsan érzékeltetve ezáltal az idő múlását.
A Nagyszínpadon kapnak helyet a koncertek közötti szünetekben, és már a 0. naptól mosolyra fakasztják a közönséget. Az élő óra bája még azokat is megállítja néhány percre, akik úgy gondolták, nem rajonganak a színházért.

Correquetepillo

A chilei társulatban elég ritka a veszekedés. Mégpedig azért, mert egyetlen tagja, a Palecete becenévre hallgató Cristián Palacios egészen jól kijön saját magával. Két produkciót is hoz a Szigetre, mindkettőben óriásbábokba bújva játszik főszerepet.
Előadása olykor csak annyiból áll, hogy kilép a fesztiválozók elé, s mosolyt csal az arcukra. Akár mindennap elcsípheted.

Always Drinking Marching Band

A siker receptje: 8 zenész + 1 bohóc frontember. A „mindig ivó rezesbanda” egyetlen szívfájdalma, hogy hosszú nevük nem fért ki a zenei élet szereplőit fölvonultató MySpace-en: az utolsó karakternek sajnos le kellett maradnia.
Ezen viszont hamar túltették magukat, és 2005 óta igyekeznek a lehető legtöbb fesztiválon bevonni a közönséget a pörgős produkciójukba.

Barbarythms

Klasszikus zene, népdalok, jazz, szamba és rock’n’roll – ezt kínálja az interaktív színház. A Szajna partjáról érkező francia társulat tulajdonképpen zenegépnek is tekinthető. Működtetőjének bársonyos hangja garantáltan elvarázsol majd.
Máris elkezdhetsz gondolkodni rajta, mit szeretnél hallani az utcaszínháznak álcázott élő verklin!

Opera-projekt, Lírai percek

A szlovák művészek békét és nyugalmat árasztó klasszikus zenei élményt ígérnek. A koncepció lényege, hogy a nyüzsgő fesztiválozók között egyszer csak kibontakozik egy meglepő, de annál természetesebben formálódó színházi produkció.
A Sziget Fesztiválköztársaságban nem kell lazítási lehetőséget keresned – az talál meg hamarabb téged!

Bongadongó

A több tucat színdarabban bizonyító Ágoston Béla legújabb formációja mindennap megjelenik a szigeten, „hogy dongva bongjon, vagy ha úgy tetszik, bongva dongjon”. Az előadásban középpontba kerülnek a rángatós és a pengetős hangszerek.
A fülbemászó ritmusok gondoskodnak róla, hogy az előző esti koncert után egy kicsit kitisztuljanak az érzékeid.

Dicyclet

Láttál már olyan biciklit, ami majdnem 3 méter magas, ráadásul emberi erő hajtja? A kaszkadőr mutatványokra képes szerkezet irányítói nagyon ott vannak a szeren.
Persze, nem a Sziget az első fesztivál, ahová elgurulnak vele: rengeteg európai múzeumban is zenei rendezvényen megmutatták, milyen elképesztő trükkökre képesek.

Kép forrása: sziget.hu

VIDEO A 3 legszebb party smink 2024-re

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!