Szimbiózis: Alkoholos kávé, kávés alkohol

Szimbiózis: Alkoholos kávé, kávés alkohol

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Szimbiózis: Alkoholos kávé, kávés alkohol

Az alkohol találkozása a kávéval és fordítva. Van abban valami izgalmas, ha a kávé találkozik az alkohollal, vagy az alkohol találkozik a kávéval. Nem mindegy, hogy melyikről van szó, de mindkettő tud nagyon finom lenni. (x)

Szeretjük a kávét! Van, akinek nélküle nem is indul a napja. Az egyik legnépszerűbb ital, amelynek megszámlálhatatlan formája és íze van. És ha ez a zseniális ital találkozik az alkohollal, az még többet hoz ki belőle.

Teeling ír kávé

Összetevők:
45 ml Teeling Small Batch ír whiskey
15 ml barnacukorszirup vagy Stout-szirup
90 ml friss kávé
30 ml dupla tejszín

Elkészítés:
Melegítsd elő az üveget meleg vízzel, majd öntsd ki belőle a vizet. Add hozzá a Teeling Small Batch ír whiskey-t, a cukorszirupot és a lefőzött kávét, majd keverd össze. Melegíts meg egy kanalat, és óvatosan öntsd a tejszínt a kanál hátuljára, hogy a kávé tetején ússzon. Díszítheted frissen reszelt szerecsendióval vagy csokireszelékkel.

Koskenkorva Espresso (0,5L / 21%)

Ez az Espresso likőr arabica kávéval készül, amelytől egy igazán testes, intenzív ízvilágot kap, pörkölt kávés, étcsokoládés, karamelles felhangokkal. Tökéletes egy espresso & martinihez!

A finneknek komoly és nagy múltú vodkakészítési hagyományai vannak. Különösen igaz ez az Ostrobothnia nevezetű tartományra az ország nyugati partvidékén. Ebben a régióban fekszik Koskenkorva faluja, ahol a hasonló nevű vodkát készítik. A márkát 1953-ban vezették be Finnországban, amivel egy új korszak, a fellendülés előhírnökévé vált. A háborús újjáépítési időszakban ugyanis bőséggel volt gabona, amiből vodkakészítésre is félre lehetett tenni.

Az azóta elmúlt évtizedek alatt a Koskenkorva a legnépszerűbb vodkává és az esszenciálisan finn ital szimbólumává nőtte ki magát. Két dolgot tartanak különösen fontosnak a márkáról:

– Tudatosan harcolnak a klímaváltozás ellen a fenntarthatóság módszereivel: saját bio-energia farmjuknak köszönhetően 99%-ban újrahasznosított bioenergiával működnek, amelynek alapját a learatott árpa fel nem használt részei adják. A gyártáshoz felhasznált anyagok mind 200 km-es körzeten belülről származnak.

– Finnország legtisztább vizét használják fel a gyártáshoz, amit teljes mértékben szűrés nélkül tudnak adni a (szintén szűrőhasználat nélkül készülő) párlathoz. A víz egy több mint 7 méter mély kútból származik.

Az alapkiadásokon 11 különböző címkét használnak, amelyek az Ostrobothnia tartomány egy-egy jellegzetes tanyáját és a körülötte elterülő termőföldeket illusztrálják, ízelítőt adva ezáltal a vidék jellegzetes tájképéből, hangulatából is.

Kraken Roast Coffee Black Spiced rum (0,7L / 40%)

Gazdag, fűszeres (szegfűszeg, vanília, gyömbér, fahéj), édes-karamelles jegyekkel hódít. Vérbeli spiced rum, amelynek hihetetlenül jól áll a kávés „alkat”.

A Kraken továbbra is izgalmat és erőt hoz a prémium szeszes italok körébe, ugyanis először a világ első fekete fűszeres rumjával robbant be a köztudatba, most pedig a limitált kiadású prémium pörkölt kávé ízével.

A The Kraken Roast Coffee a karibi rum egzotikus fűszerezésének és a pörkölt arabica kávébaboknak legendás egyesülése, ami vad ízt eredményez egy csipetnyi fűszerrel, gazdag kávéjegyekkel.

Élvezd tisztán, jégen vagy egy erőteljesen felrázott Espresso Rumtini koktélban.

Nézd meg kávés ajánlatainkat weboldalunkon!

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!