Sziklakertek galériája

Sziklakertek galériája

Címlap / Otthon / Kert és terasz / Sziklakertek galériája

Sziklakerteket befutó növények általában kicsi, kecses szinfoltjai a kertnek, amelyek jól mutatnak a távolból. Akár több kisebb sziklakertet is kialakíthatunk, így a kertnek egy egységes stílusa lesz. Lássunk pár csodálatos sziklakertet!

Sziklakertek

A sziklakerteken megtelepedő növényeket általában ültetni kell.
Szárazságkedvelő, akár alpesi növényeket is ültethetünk a kövek közé. Jól mutatnak a köveket átfutó mohák és alacsony tarka növények.

Sziklakertek

Ha a terület sík, megemelheted régi téglákkal, földdel vagy kavicsokkal (nem számít, hisz el lesz rejtve, benövi a növényzet és eltakarják a sziklák).

Sziklakertek

Az álló vizekre vagy csorgadozó patakokra is kiépíthetsz gyönyörű sziklás térségeket, amelyek akár hídként át is vezethetnek a vizen.

Sziklakertek

Fák vagy bokrok aljába kialakíthatsz sík területen is sziklakertet. A sziklákat mohás, alacsony növényekkel futtatsd be.

Sziklakertek

A meredek oldalakra könnyű sziklakertet kiépíteni, hisz a bázis adott.
Nyomj hatalmas lapos sziklákat a földbe és helyenkénti vízszintes területekre ültess virágokat (tulipán, rávácska és egyéb kerti virág is jól mutat).

Sziklakertek

Lépcsők mentén praktikus megoldás a sziklakertek kialakítása, hisz az amúgy meredek területet mutatóssá tesszük.
Szintenként halmozz lépcsőszerű lapos sziklákat, mintha csak téglát raknál. A szintek közé ültess tarka virágokat.

Sziklakertek

A járdaszegélyek mentén is jól mutatnak a sziklák. Egy sor virág mellé süllyessz a földbe hangulatos szikladarabokat.
A durva, természetes sziklák mutatnak a legjobban, kerüld a szabályos formákat és méreteket.

Sziklakertek

A járdákat és sétányokat is el lehet sziklákkal különíteni.
A magas sziklák mögött például jól mutat a bokros növényzet, míg a sekélyebb szinteken a növények közt fel-felbukkanó laposabb sziklák mutatnak jól.

Sziklakertek

Különleges járdát alakíthatunk ki, ha kavicságyra helyezett deszkákból és a járdát övező sziklakertből.
Válasszunk körülbelül hasonló méretű szikladarabokat, közéjük pedig ültessünk középmagas virágokat és kisebb bokros növényeket.

Sziklakertek

A kertek meredek területein lapos szikladarabokból lépcsőt is létrehozhatunk. Így sokkal természetesebb környezetet alakítunk ki, mintha betonlépcsőt öntöttünk volna.

Sziklakertek

A sziklakert kiegészítőit illetően kerüljünk mindent, ami nem természetes.
A legtöbb, ami megengedett, azok a virágcserepek vagy a natúr-színű kőszobrok. Kerüljük a festett sziklák és a műsziklák használatát.

Sziklakertek

A sziklakert építésének minden egyes szakaszában tekintsük meg az összhatást közelről és távolról egyaránt. Képzeljük el, a természet milyen ódon sziklakertet teremtene a helyünkben, és alakítsuk képzeletünk szerint.
A sziklákat ne tegyük túl szorosan egymáshoz, mert kevés talajt engedünk a növények számára. Ne feledjük, hogy azokra a területekre, ahová növényt ültettünk, ne szórjunk kavicsot, mert nem tud kinőni a palánta.

VIDEO Így készülnek a kopásálló vörös ajkak karácsonyra

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!