Szeretnél sikeresebb lenni? Ezekre használd a lazább nyári időszakot!

Szeretnél sikeresebb lenni? Ezekre használd a lazább nyári időszakot!

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Szeretnél sikeresebb lenni? Ezekre használd a lazább nyári időszakot!

Beköszöntött a nyári időszak, amikor kicsit belassul az élet mindenhol. Nem csak az iskolásoknak jelent lazább időszakot a nyár, hanem nagyon sok dolgozó embernek is. Ilyenkor mindenki visszább vesz a tempóból – kivéve a vendéglátás és kereskedelmi szféra –, kivesszük a hosszabb szabadságainkat, hétvégente is igyekszünk kizökkeni a megszokott városi életből, rengeteg ügyfél eltűnik napokra, hetekre, akár hónapokra is. Azonban a felszabadult időnket és a szabadságunkat az előnyükké kovácsolhatjuk, ha betartunk pár egyszerű útmutatást!

Tanulj nyelvet!

Az általános iskolában és a középiskolában még hatalmas bullshit-nek tartjuk a nyelvtanulást, az egyetemen sem feltétlenül vesszük komolyan, de azért beépítünk pár angol – esetleg olasz vagy francia, stb. – kifejezést a szótárunkba, mert attól menőbbnek hatunk.

Aztán, ahogy telnek az évek, ráébredünk, hogy a nyelvtanulás nem azért fontos, mert az iskolapadban belénk akarták verni a tanárok, vagy, mert a szüleink nemes egyszerűséggel rávágták, kell és kész.

A nyelvtanulással közelebb kerülhetünk más kultúrákhoz, emberekhez. Megérthetünk olyan írásokat és műveket, amik sose jönnek velünk szembe az anyanyelvünkön. Nem mellesleg pedig piaci előnybe kerülhetünk a pályánkon, még ha közvetlenül a munkákhoz nincs is szükség idegennyelv tudására!

Fejleszd önmagad!

Akár a szakterületeden, akár egy másik pályán, ami nagyon érdekel, és szívesen elhelyezkednél benne, vagy szorosan kapcsolódik a mostani munkádhoz.

A siker hátterében mindig a befektetett idő és munka áll. Ahhoz, hogy jobb lehess a munkatársaidnál vagy a versenytársaidnál, nincs szükség semmilyen titkos „fegyverre”.

Olvass könyveket a témában, vegyél részt ingyenes vagy akár belépő díjas szemináriumokon, előadásokon és tanfolyamokon! Keresd a lehetőségeket, amikkel tovább fejlesztheted a tudásod, és több, jobb lehetsz másoknál. Ilyen egyszerű az egész!

Építs kapcsolatokat!

Az online világ remek teret kínál arra, hogy új kapcsolatokat építhessünk, pofon egyszerűen. Az emberek többsége azonban mégsem használja ki ezt a lehetőséget, tartva a visszautasítástól. Pedig egy jó szakember, egy sikeres ember sosem zárkózik el az új ismertségek elől, hiszen sosem lehet tudni, milyen újdonságokkal kecsegtethet egy új kapcsolat!

Persze nem mindegy, hogy milyen felületen próbálunk kontaktba lépni! Szakmai kapcsolatok kialakítására kiváló megoldást kínál a LinkedIn, különböző fórumok és Facebook csoportok.

Emellett a fent említett tanfolyamok, szemináriumok, előadások is kiváló kapcsolatépítési lehetőségek!

Hagyd el a komfortzónád!

Sok szakember azzal ragad meg egy bizonyos szinten, hogy nem nyit a pályájához közel álló, de nem effektíve a munkájához tartozó területekre. Sokszor nem is gondolnánk, hogy egy kis plusz tudással mennyi időt vagy pénzt spórolhatunk meg önmagunknak, a munkaadóinknak vagy az ügyfeleinknek!

De nem csak a szaktudás területén érdemes kimozdulni a jól megszokott keretekből! Legyen szó szabadidős tevékenységről vagy hobbiról, mikor új dolgokat próbál ki az ember, rengeteg új információval és tudással gazdagodhat, amit későbbi élete során kamatoztatni tud!

Merj lazítani!

Az éremnek két oldala van, nekünk pedig képesnek kell lennünk a kettő között egyensúlyozni. Az sem jó, ha átbillenünk a túloldalra, és túlzásba visszük a munkát, a fejlődésbe fektetett időt, s közben nem hagyunk teret a kikapcsolódásra, feltöltődésre!

Az életet tudni kell élvezni, megélni a pillanatokat, és egy-egy nagyobb sikeres projekt után hátra dőlni, megveregetni a vállunkat, és átélni a sikerélményt!

Tűzzünk ki elérni kívánt eredményeket – a realitás talaján –, és jutalmazzuk meg magunkat minden egyes teljesített pont után! Ha ezzel megvagyunk, irány tovább!

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!