Hogyan működik a szerencse? Tedd ezt, hogy idén szerencsés éved legyen

Hogyan működik a szerencse? Tedd ezt, hogy idén szerencsés éved legyen

Címlap / Életmód / Ezotéria / Hogyan működik a szerencse? Tedd ezt, hogy idén szerencsés éved legyen

Mindenkinek van olyan ismerőse, akit folyton megtalál a szerencse, mind a magánéletben, mind a munkájában, pénzkeresési lehetőségeiben, vagy egyszerűen csak folyamatos szerencséje van a játékokban, mondjuk mindig nyer kisebb összegeket a lottón. Vannak olyan ismerőseink is, akire az a mondás jellemző, hogy szegény embert még az ág is húzza. Miért szerencsés az egyik, és miért nem az a másik? Fortuna caesa est! – A szerencse forgandó!

A rosszul feltett kérdés

Nem az a lényeg, hogy számszakilag ki hányszor nyert egy játékban, vagy az élet bármely területén, hanem az, hogy ő ezt hogyan éli meg. Boldoggá teszi-e a történés, esetleg már az is, ha annak csak a lehetősége felmerül.

Sok ember vágyik a szerencsére, de valójában azt sem tudja, hogy ha megtörténne, mit kezdene vele, a lehetőséggel – ezek az emberek azok, akik nem szerencsések. Meg kell tanulni meglátni a szerencsét az életben, ahogy a boldogság lehetőségét is. A boldog ember mindig szerencsésnek érzi magát.

A szerencse, a pénz, az egészség

A szerencsét mindig a sok pénzzel, vagyonnal, gazdagsággal hozzuk összefüggésbe. Sokkal kevesebbszer gondolunk a szerencsét említve az egészségünkre, testi épségünkre. Párra találáskor pedig szinte alig, hiszen úgy gondoljuk, hogy tudatosan, és/vagy érzelmek alapján választunk – igen, a lehetőségekből, melyeket a sors rak elénk. Szakításkor viszont mindig eszünkbe jut a szerencse ellentéte, a szerencsétlenség: miért pont őt fogtam ki, miért vagyok ilyen szerencsétlen, miért választottam már megint ilyen szerencsétlenül.

Fortuna caesa est – a szerencse forgandó

Az már lelki evolúciós fejlődésnek minősül szerencse ügyben, ha valaki azt gondolja: szerencse a szerencsétlenségben. Ugyanis nincs abszolút szerencse, vagy abszolút szerencsétlenség.

Egyszerűen csak ,,út” van, amin végig haladva meg kell tanulni járni, látni, gondolni és tenni. Azaz, pozitívan tekinteni a jövőbe, nyugodtnak és nyitottnak kell lenni, meg kell adni a szerencsének a lehetőséget, és élni kell tudni a pozitív önmegvalósító jóslatokkal.

Mindenki saját szerencséjének kovácsa

A pszichológusok szerint, akik a szerencsére apellálnak, elhiszik, hogy létezik, sokkal szerencsésebbnek érzik magukat – abban, amit értéknek gondolnak. Tehát, akinek a pénz, az anyagiak az érték, azok abban, akinek az emberi kapcsolatok, azok abban. Az is meghatározó, hogy ki mennyit hajlandó tenni a szerencséjéért, a változásokért.

A vonzás törvénye

A vonzás törvénye szerint bármit megszerezhetsz, ha érzéseidet jó irányba tudod manipulálni – azaz, a gondolataiddal kell teremteni. Tisztázni kell a célt. Érezd, hogy a birtokodban van, elérhető a cél. Teremtsd meg a képzeletedben. A valóságban is tedd láthatóvá – mondjuk fotó formájában. Adj határidőt, amit hihetőnek tartasz – amíg ez nincs, addig csak álmodozol.

Amit megtehetsz a szerencsédért

Legyél nyitott, merj változtatni, éld meg az élményeidet, a mindennapjaidat, és a negatív szokásokat, gondolatokat változtasd jóvá. Ez tanulható. Tehát amikor tetten éred a negatív gondolatot, azonnal kezdj valami kellemesre gondolni. Hallgass a megérzéseidre, az ösztöneidre.

Az ész, a civilizációs tudatosság nem ír mindent felül. Az agy olyan háttér információkkal is manipulál, melyeknek létéről te nem is tudsz. Halk jelzésekkel – megsejtésekkel – tudatja veled, hogy valamit másként kellene csinálnod. Lásd magad szerencsés emberként, viszont sose lásd magad szerencsétlenként. A kudarc nem mindig kudarc, egy jövőbeli eseményt – melyről még nem tudsz – figyelembe véve, lehet, hogy épp ez a kudarc a szerencse.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!