Szerencsét hozó tárgyak a lakásban

Szerencsét hozó tárgyak a lakásban

Címlap / Életmód / Ezotéria / Szerencsét hozó tárgyak a lakásban

Egyes hiedelmek szerint vannak olyan berendezési tárgyak, díszek, melyek egyfajta mágikus erővel bírnak és szerencsét, avagy pénzt hoznak. Tudd meg, melyek ezek!

Buddha szobor

Legyen akármilyen vallású az ember, a Buddha szobrokhoz a legtöbben különösen vonzódnak. Sokan azonban nem is sejtik, hogy milyen hatásokkal is bír egy-egy ilyen tárgy.
Az egész alakos, nevetős, nagy hasú Buddha a jólétet szimbolizálja, így többen úgy tartják, ha sok van belőle a lakásban, akkor az bőséget és pénzt hoz. Amennyiben csupán a fejet ábrázolja sejtelmes és bölcs mosollyal az arcán, az megnyugvást és harmóniát teremt.

Csobogó

Egyre több otthonban találni csobogót, mivel remekül fel tudja dobni az adott helyiség hangulatát.
Azonban sokak szerint több egy egyszerű dísztárgynál, ugyanis ha jó helyre helyezzük, akkor pénzt és szerencsét hoz. Viszont vigyázni kell vele, mert ha nem találtunk neki jó pontot a lakásban, akkor az ellenkező hatást vonzza be.

Pénz sarok

Pénz sarkat sokan állítanak fel lakásuk egy bizonyos szegletében. Hogy mi kell hozzá? Fontos,hogy mind a négy elem – föld, tűz, levegő, víz – jelen legyen. Először is fogj pár nagyobb méretű érmét és rakd őket egymás mellé.
Utána helyezz a közelükbe füstölőt párologtatót, mécseseket. Állítólag, ha minden nap meggyújtod őket, akkor hamarosan pénz áll a házhoz.  

Mandala

Mostanában hatalmas keletje van a különböző mandaláknak. Attól függően, hogy milyen alakú, méretű és színű, hathat az egészségükre, az energia szintünkre, a hangulatunkra, a szerelmi életünkre.
Lehet, hogy nem hiszel benne, de mindenesetre fénypontja lehet a szobának egy szépen megmunkált mandala. Lehet falra festeni, mozaikból kirakni, de dísztárgyként is beszerezhetjük.

Kristályok

A féldrágaköveket már ősidők óta használják különféle mágiákhoz, rituálékhoz, jóslásokhoz. Állítólag mindnek hatalmas rezgése van, ami hatással van tulajdonosára, illetve annak lakhelyére.
A rózsakvarc a szerelmet, a citrin pénzt, a holkő megnyugvást hoz. Csodálatos díszként is funkcionálhatnak a lakás bármely pontján, akár, ha egy szép tálba rakjuk őket, akár egy „kristály fát” veszünk.

Tibeti imazászló

A keletiek otthonában gyakran látni egy hosszabb fonálon himbálózó több apró, színes zászlócskát.
Ezek az úgynevezett imazászlók, melyek szerencsét hoznak a ház tulajdonosának úgy, hogy ha belekap a szél, akkor elröpíti az imákat, kéréseket.

Növények, virágok

Bármennyire furcsa, a növények nem csak szépek, de hasznosak is, mivel egyrészt tisztítják a teret, másrészt biztosítják a csí (az energia) szabad áramlását, és elűzik a rossz, negatív energiákat.

Angyal szentély

Mindegy, milyen vallású vagy, az angyalok mindig segítenek neked, csak meg kell hallani a szavaikat, és megérteni szándékaikat- persze ehhez kellőképp nyitottnak is kell lenned.
Sokak külön angyal szentélyt készítenek, hogy még közelebbi kapcsolatba kerüljenek velük. A lakás egy eldugott szegletébe tégy pár angyalt ábrázoló szobrot, mécsest, füstölőt, esetleg rózsafüzért, és amikor kérésed/kérdésed van, tedd fel őket ennél a szentélynél.

Illatos füstölők, tömjén

Igaz, a füstölők önmagukban nem hoznak szerencsét, viszont ha meggyújtjuk őket, akkor kitisztítjuk a teret, vagyis elűzzük a lakásban megrekedt negatív energiákat.
Erre a legjobb a szantál illatú, de még jobb, ha beszerzel egy kis tömjént, ugyanis annak van a legjobb „tisztító” hatása. Azt hozzá kell tenni, töményen nem a legjobb illatú, viszont egy alapos szellőztetéssel könnyen megoldható a probléma.

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!