Életmód / Ezotéria

Feng shui arc? Ilyenek a „szerencsés vonások” a kínai fiziognómia szerint

Feng shui arc? Ilyenek a „szerencsés vonások” a kínai fiziognómia szerint

Homlok

Az arc az élet térképe, így a kínaiak szerint „folyók” és „hegyek” találhatóak rajta. A homlok az égből küldött szerencsét jelképezi és az arc elsődleges „boldogulás-hegye”. Egy sima, kerek és széles homlok hatalmat, gazdagságot és jószerencsét jelent a feng shui szerint. Minél kevesebb ránc, szemölcs, pattanás, heg vagy anyajegy rajta, annál jobb életre számíthatunk.

Szemek

A szem színe, formája és mérete a kínai fiziognómia szerint teljesen irreleváns. Ami fontos, az a csillogó, tiszta írisz, ez jelenti a jómódot, boldogságot és sikert. Fontos, hogy a szemet szépen ívelt, formás szemöldök keretezze, ez ugyanis a jó egészség jele. A lefelé konyuló, vizenyős szempár és a sötét karikák, táskák a vitalitás hiányára és alacsony energiaszintre utalnak, így semmi jót nem jelentenek.

Érdekes, hogy annak ellenére, hogy Kínában is rendkívül népszerű a mongolredőt eltávolító szemhéjplasztika, a feng shui szerint ennek semmi jelentősége nincs a jó sors szempontjából, hiszen a szem élénksége és ragyogása számít.

Arc feng shui
NeonShot/istockphoto.com

Orr

Az orr az arc egyik „folyója” és a gazdagságban játszik szerepet. A kerek, húsos orr szerencsés anyagi helyzetet jelent, de csak abban az esetben, ha szimmetrikus és sima, azaz bőrhibáktól mentes. A kínaiak szerint egy nő orra nagyban befolyásolja férje előrejutását a munkában és az üzleti életben.

Amennyiben egy hölgy orra nem széles és lapos, hanem az arcból arányosan kiemelkedik és decens orrnyereggel rendelkezik, férje sikeres karrierre számíthat. Amennyiben az orr nem szabályos, hanem törés vagy kiemelkedés van rajta, a házasság nem lesz zökkenőmentes. Az orr hegyén levő anyajegy vagy szemölcs különösen sok nehézséget és balszerencsét jelent.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást