Szerelemre kattintva – netes társkeresés

Szerelemre kattintva – netes társkeresés

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Szerelemre kattintva – netes társkeresés

Szinte az egész napunkat kiteszi a munka és a háztartás vezetése, ezért sokszor még ismerkedni, randizni sincs időnk. A legtöbben ekkor az internet adta lehetőségekhez nyúlnak, és felregisztrálják magukat társkereső oldalakra- viszont nem árt óvatosnak lenni!

Akár, mint élőben

Sokan úgy állnak hozzá az internetes társkereséséhez, mintha valami veszélyes terepen lennének, mivel számos rémhír kering az ott lévő csalfa férfiak ámításáról.
Persze a sok elrettentő példa elveheti lelkesedésünket, viszont azt is be kell vallani, hogy a való életben is ugyanannyi a valószínűsége, hogy nem egy teljesen megbízható férfival hoz össze a sors. Tehát összességében elmondható, egyik módszer sem jobb, vagy rosszabb a másiknál, a csalódás – és persze a boldogság – esélye ugyanolyan mindkét esetben.

Félénkebbek nagy lehetősége

Persze vannak, akik kihasználják a közvetlenség hiányát, mégis a félénkebbeknek ideális ismerkedési forma. Sokaknak ugyanis gondot okoz a kapcsolat kezdeti lépéseinek megtétele, ezért nekik könnyebb, ha nem élesben, hanem a gép mögül gyakorolhatják a flörtölés művészetét.
Ezzel magabiztosságot szereznek, valamint azonnali visszacsatolást, így nyitottabbá, közvetlenebbé válnak, amit akár az életben is kamatoztatni tudnak.

Kép fontossága

Sajnos tény, az első benyomás rengeteget számít, ezt pedig a külső alapján formáljuk. Persze gyakori, hogy egy számunkra kevésbé vonzó férfi (vagy nő) humorával, intelligenciájával, stílusával olyannyira lenyűgöz, hogy ettől megszépül, ezért ne vessük el a mércénk alatti jelentkezőket sem!
Ennek ellenére mégis a kép az, ami alapján ráklikkelünk a másik adatlapjára, ezért nem mindegy, milyet is rakunk fel magunkról. A kevés ruhában készített pózolós fotókat mellőzzük, mivel akkor nagy valószínűséggel nem a komoly kapcsolat hívei fognak minket megtalálni.

Bemutatkozás

A legtöbb társkereső oldalon lehetőségünk van pár mondatban jellemezni magunkat.

Mint az önéletrajznál, itt is fontos, hogy ne essünk bele a sablonba, hanem próbáljunk valamivel kitűnni.
Persze ne a legszemélyesebb dolgainkat írjuk oda, de például egy humorosan megfogalmazott bemutatkozó szöveg biztosan sokak figyelmét felkelti. Amennyiben Te olvasod másét, kerüld a túlságosan „csöpögő” irományokat, mert ez vagy egy csali, vagy pedig egy hiperérzékeny férfit rejt, akit jobb elkerülni.

Légy őszinte

Sokan úgy gondolják, nem bukhatnak le a füllentésekkel, de ha komolyabbra fordul a dolog, már kellemetlen helyzetbe kerülhetünk.
Lehet, hogy jobban hangzik, ha vékonyabbnak, fiatalabbnak állítjuk be magunkat, de ha tartós kapcsolatot keresel, az igazság órája úgyis eljön, és akkor lehull a lepel! Tehát legyünk őszinték, ne akarjuk másnak kiadni magunkat!

Légy gyanakvó

Amennyiben levelezőpartnered túlságos is tökéletes, és csakis azt írja, amit hallani akarsz, az bizony gyanakvásra adhat okot. Az ilyenek valószínűleg olyan rég óta űzik ezt a „játékot”, hogy már zsigerből tudják, mit kell mondani- azaz írni.
A másik, amit érdemes betartanod az az, hogy a találkozás előtt beszéljetek webkamerán keresztül is, így kiszűrheted azokat, akik nem a saját képükkel próbálnak ismerkedni.

Első randi

Végre elérkezett az első találkozás napja! A szíved a torkodban, reméled, hogy ő lesz a tökéletes társ a számodra. Viszont amíg nem ismered, légy óvatos, és inkább egy forgalmas helyen találkozzatok!
Először csak egy óra randit beszéljetek meg, mert ennyi idő alatt eldöntheted, valóban egymáshoz illetek-e, vagy sem. Ha nem, akkor ez az egy óra nem túl sok, de ha felizzik köztetek a levegő, akkor még mindig elnyújthatjátok a ismerkedést, vagy megbeszélhetitek a következő találkozást.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást