Szeptember 7: Regina névnap – A reginák személyiségjegyei

Szeptember 7: Regina névnap – A reginák személyiségjegyei

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Szeptember 7: Regina névnap – A reginák személyiségjegyei

Szeptember 7-én a Reginák ünneplik névnapjukat. Lássuk, hogy ebből az alkalomból mit lehet tudni a név eredetéről, jelentéséről, és nem utolsó sorban a névmisztika szerinti tulajdonságokból, amelyek a név viselőit jellemzi!

Eredet, jelentés

A Regina név eredete viszonylag nagy biztonsággal állapítható meg: a latinból ered, jelentése pedig semmit nem változott több ezer év után sem. Királynőt jelent, aki fenségesen uralkodik alattvalói felett.

A középkorban a Regina szó szorosan összefonódott Szűz Mária nevével, mint a mennyország királynőjének személyével, így az elsődleges királynőnek, Reginának őt tartották.

Reginák a munkahelyen

A Reginák a névelemzők szerint kiváló munkaerők lehetnek. Fontos számukra, hogy valamit ők is hozzáadjanak a közös feladatok elvégzéséhez, így kifejezetten jó csapatjátékosok.

Igaz, hogy néha kicsit kívülállónak mutatják magukat, de ez csak azért van, mert hűvös természetük nem engedi, hogy őszinte lelkesedést lássanak rajtuk.

A Reginák próbálják megőrizni a hűvösségüket, de emögött attól még erős tettvágy és segíteni akarás áll.

Reginák barátként

A Reginák baráti környezetben nyílnak meg igazán: itt sokkal aktívabbak, mint egy nagy társaságban, ez az ideális terep a számukra. Visszafogottságukat természetesen baráti társaságban is megőrzik, de lényegesen nyitottabbakká válnak.

A Reginák odafigyelő barátok, akik fontosnak tartják, hogy mindig tudjanak arról, hogy kivel mi történik, így ott legyenek, ahol és amikor szüksége van rájuk valakinek.

Reginák és a szerelem

A Reginák a szerelmet is kicsit hűvösen, királynői eleganciával viselik. Nem mintha nem lenne bennük elég szenvedély, hiszen ennek egyáltalán nincsenek híján.

De mások előtt nehezen mutatják ki érzelmeiket, sőt kicsit talán szégyenkeznek is, ha nagy érzelmek látszanak meg rajtuk. A szenvedélyt szigorúan intim területnek tartják, amiből a lehető legkevesebbet mutatnak meg kifelé.

Milyenek is a Reginák?

Persze nem lehetséges egyértelműen megállapítani, hogy a nevük mennyire határozza meg a Reginákat. Általánosságban azonban mégis igaz, hogy segítőkész, odafigyelő emberek, akikből kiváló szülők és nagyszülők válhatnak.

Törődnek másokkal, ráadásul mindezt önzetlenül teszik, a puszta jóakarat vezérli őket ebben. Boldog névnapot minden Reginának!

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!