Szeptember 28. – Október 4.: Pálinkafesztiválra, Oktoberfestre és filmmaratonra is készülhetsz a jövő héten!

Szeptember 28. – Október 4.: Pálinkafesztiválra, Oktoberfestre és filmmaratonra is készülhetsz a jövő héten!

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Szeptember 28. – Október 4.: Pálinkafesztiválra, Oktoberfestre és filmmaratonra is készülhetsz a jövő héten!

Nem szívesen ülsz továbbra sem az otthoni kényelmes fotelben? Akkor jó hírrel szolgálhatunk, hiszen a jövő héten is rengeteg lehetőséged van arra, hogy nekiindulj és rengeteg izgalmas programon vegyél részt! Íme egy kis kedvcsináló!

HÉTFŐ – szeptember 28.

Müpamozi – Harmadik típusú találkozások

Szívesen néznéd újra az örök Spielberg-klasszikust? Akkor ezt most méltó körülmények között teheted meg, hiszen a Müpa Zsigmond Vilmos operatőr filmjeit bemutató sorozatának első darabjaként levetíti, ráadásul Réz András emeli az esemény fényét az este házigazdájaként. Az 1977-es film látványos képeivel, izgalmas történetével ma is a filmtörténet egyik alapvető darabját képezi, Zsigmond Vilmos pedig ezért a munkájáért nyerte el a legjobb operatőrnek járó Oscar-díjat.

Emlékek Cukrászdája – Lumen Kávézó

A Goga Food Design szervezésében, a Lumen Kávézóban megrendezett esemény arra a kérdésre keresi a választ, hogy vajon egy sütemény képes-e visszaidézni a régmúlt, idilli időket. Egy olyan közös pontot keresnek, melynek alapját a gyermekkori ízek, a sütik képezik. A tárlatot Kiss-Végh Emőke színésznő performansza fogja megnyitni.

KEDD – szeptember 29.

Lumiére Filmklub – Ex Machina – Európa Pont

A Millenáris Parknál található Európa Pontban megrendezett Lumiére Filmklub keretében a nagy sikerű, 2015-ös film, az Ex Machina kerül levetítésre. A sci-fi a mesterséges és a természet adta intelligencia összecsapásáról, egymásra gyakorolt hatásáról szól, és arról az alapvető kérdésről, hogy mi tesz valakit emberré.

A filmklub vendége Kazi Sándor lesz, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának oktatója, aki a film kapcsán felmerülő problémákat segít a helyére tenni.

SZERDA – szeptember 30.

Budapest Design Film Festival 2015 – Toldi mozi

A Design Hét keretein belül a Toldi moziban sorra kerülő, két napos filmfesztivál egy olyan kortárs videószemle, amely a kreatív szektor tartalmainak izgalmas krémjét vonultatja fel. A válogatás a divat, a formatervezés/termék design, az építészet, a media design, az urban/street/lifestyle, és a kreatív installációk talajáról érkezik a Super Channel összeállításában. Több mint 50 videó lesz megtekinthető, a vetítések között pedig magyar és spanyol alkotókkal, releváns kulturális szereplőkkel lesz beszélgetés.

Például. Új lengyel ház – kiállítás és házak magyar-lengyel félmaratonja – Fuga

A Fugában közel egy hónapig megtekinthető kiállítás a magyar-lengyel kortárs építészet alkotásait veszi górcső alá. A tárlat megnyitóján fiatal magyar és lengyel tervezők mutatják be elkészült vagy épp tervezés alatt álló családi ház terveiket. A programot dinamikusnak és lendületesnek ígérik, amely betekintést ad a kortárs tervezőkultúrába oly módon, hogy az a hétköznapi emberek és laikusok számára is szórakoztató legyen.

CSÜTÖRTÖK – október 1.

Oktoberfest Budapest

A világ legnagyobb sörfesztiválja idén 3. alkalommal látogat el Budapestre. A Hősök terénél megrendezett programsorozat az igazi bajor élmény átélését ígéri nekünk, ideig-óráig mi is Münchenben érezhetjük magunkat. A terület még nagyobb, mint tavaly, több mint 50 fellépőt várnak, 300-nál több sörfajta közül válogathatunk, emellett pedig a street food kiválóságait falatozhatjuk.

61. Országos Független Film Fesztivál – A38 Hajó

A 61. alkalommal megrendezésre kerülő, ingyenes Országos Független Film Fesztivál otthonát az A38 Hajó fogja adni október 1-től 4-ig, ahol a látogatókat 10 órányi előválogatott versenyfilm programmal, koncertekkel, kiállítással és nyílt szakmai konzultációkkal várják. A fesztiválon 38 film lesz megtekinthető, 2×5 óra vetítési idővel. A zsűrit Pálos György, Szabó Simon, Vincze Teréz, Sugár János és Vida Antal alkotják.

PÉNTEK – október 2.

Budavári Pálinka – és Kolbászfesztivál

A Budavári Palotában október 2-4. között mehetünk el meglátogatni és megízlelni a legnemesebb pálinkákat, ételkülönlegességeket, pazar kolbászokat, és a gin különlegességeket a 9. alkalommal megrendezett fesztivál keretein belül. A szervezők sokszínű programkínálattal várják az érdeklődőket, többek között fellép az Anna and The Barbies, a Veszprémi Utcazene Fesztivál győztese, Barna Margit, a Jónás Vera Experiment, a Mary Popkids-es Kama és a Szabó Balázs Bandája.

Esterházy Japánban – Petőfi Irodalmi Múzeum

Esterház Péter Egy nő című könyvének Japánban történő megjelenése apropóján beszélget a szerzővel Hidasi Judit és Eschbach-Szabó Viktória japanológus a Petőfi Irodalmi Múzeumban megrendezett esten. Az író japán útjai során szerzett élményeiből kaphatunk ízelítőt, ugyanakkor műhelytitkokat is megtudhatunk a könyv kiadásával és fordításával kapcsolatosan. Az eseményen két kultúra találkozik, ennek kapcsolatáról hallhatunk érdekességeket.

SZOMBAT – október 3.

Middlemist Red + Panel Surfers – A38 Hajó

Az A38 Hajón lép fel ezúttal napjaink egyik legnépszerűbb és legfelkapottabb, psych-rockot játszó zenekara, a Middlemist Red. A 2012-ben alakult banda a 60-as évek pszichedelikus zenéjéből táplálkozik, 2013-ban megjelenő albumuk, az As If You Could Mess Thip Up az akkori év egyik kirobbanó sikere volt. Single Switcheroo című számukkal dalversenyt is nyertek, és azóta számos szuper koncerten vannak túl. Most a Panel Surfers nevű testvérzenekarukkal adnak egy felejthetetlen estét.

Ünnepi rendezvénysorozat a 450 éves Király Gyógyfürdőben

Egy héten át kulturális és gasztronómiai programok sokasága várja a vendégeket, melynek keretében lesz hastánc bemutató, török bazár, nemezkészítés, fegyverbemutató, és a korabeli muzsikába is belehallgathatnak a látogatók. Arról is lesz szó, hogy mennyiben hasonlít a török és magyar nyelv, valamint szombaton a Sultanita Duo ad majd koncertet.

VASÁRNAP – október 4.

Budapest Jógafesztivál – Mandala Jógastúdiók

A Dürer Rendezvényházban sorra kerülő jógafesztivál azok számára lehet ideális választás, akik a karma jóga rejtelmeibe szeretnének elmerülni, vagyis az önzetlen cselekvés és a másokért való munka nem áll távol tőlük.

Mindenkinek lehetősége van segíteni valakin, a nyomorúság és a nélkülözés ellen tenni valamit! A fesztivál ezért egyben egy jótékonysági gyűjtés is a rászorulók javára, ugyanakkor lesznek beszélgetések és információpontok is a problémák megoldása céljából.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!