Szeptember 7-13.: Filmzenei workshopot, irodalmi estet és borfesztivált is tartogat a jövő hét!

Szeptember 7-13.: Filmzenei workshopot, irodalmi estet és borfesztivált is tartogat a jövő hét!

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Szeptember 7-13.: Filmzenei workshopot, irodalmi estet és borfesztivált is tartogat a jövő hét!

Az ősz már hivatalosan is beköszöntött, de miért kellene lemondanunk a szórakoztató, nyüzsgő programokról? A héten is rengeteg lehetőség nyílik arra, hogy jól érezzük magunkat, találhatunk kulturális eseményeket és jó bulikat egyaránt. Ezekből készítettünk nektek válogatást!

HÉTFŐ – szeptember 7.

Lunatika – Mu Színház

A Lábán Rudolf díjjal is elismert Lunatika című táncelőadást számos médiumon méltatták már, főként a hihetetlen mód közvetített energiát, az intim jelenlétet, és az önfeledt örömöt emelték ki a színpadi produkció kapcsán. A támogatók névsorában többek között az Emberi Erőforrások Minisztériumát, a FÜGE-t, és a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházat találjuk.

Buildingbridges – Capa in Color – Capa Központ

A Capa Központban megrendezett kiállítás a világhírű fotográfus, Robert Capa színes fényképeit tárja a nagyérdemű elé. A Capa in Color tárlat a New York-i sikere után Budapestre látogat, a fotós 1938 és 1954 között készült képeit magába foglalva, melyeken felfedezhetjük Ingrid Bergmant, Pablo Picassot, vagy éppen Ernest Hemingway-t. A kiállítás szeptember 8-án a Buliding Bridges szervezésében ingyenesen tekinthető meg!

KEDD – szeptember 8.

Géraldine. Egy magyar nő Albánia trónján – Petőfi Irodalmi Múzeum

Az Európa könyvkiadó szárnyai alól frissen kikerülő, az Apponyi Geraldine albán királyné életéről szóló kötet személyes hangú, alapos portrét fest az arisztokrata származású, több mint 60 évet száműzetésben élő asszonyról, aki idén lenne 100 éves. A bemutatón a könyv szerzőjével, Joséphine Dedettel, Csaplár-Degovics Krisztián történésszel,  és gróf Károlyi Lászlóval, a királyné rokonával beszélgetnek a kötet kapcsán.

Barabás Zsófi, Flow című kiállításának megnyitója – A38 Hajó

A kiállítás Barabás Zsófi festőművész legújabb sorozatát mutatja be. A művészre a nagyméretű vásznak, az organikus és geometrikus formák a jellemzőek, munkái a japán tájképfestők fegyelmezettségét idézik. A többnyire akrillal festett, aprólékosan kidolgozott képeket a színek leplezetlen élvezettel történő használata határozza meg.

SZERDA – szeptember 9.

Budavári Borfesztivál 2015

A minden évben hagyományosan megrendezett Budavári Borfesztivál ezúttal 24. alkalommal, szeptember 9-én „nyitja meg kapuit” a Várban. Az 5 napos fesztiválon a minőségi borok, a lenyűgöző panoráma adott, ugyanakkor a szervezők számos koncerttel, szakmai és játékos programmal kedveskednek az odalátogatóknak.

Csontváry Géniusza – Szépművészeti Múzeum Baráti Kör

A Szépművészeti Múzeum Baráti Kör a tavaly átadott, Dísz téri, egykori Honvéd Főparancsnokság épületébe invitálja tagjait és támogatóit, hogy együtt megtekinthessék a Csontváry Géniusza című időszaki kiállítást, ahol a tárlat kurátora, Gulyás Gábor személyesen tart vezetést. További információért érdemes írni a Baráti Kör e-mail címére.

CSÜTÖRTÖK – szeptember 10.

Szerelempatak – Ingyenes vetítés – Uránia Filmszínház

A Budapest International Documentary Festival szervezésében ezen a napon ingyenesen megtekinthető az Uránia Filmszínházban a fesztivál alapítójának, Sós Ágnesnek a többszörösen díjnyertes, teltházas vetítéseket átélt Szerelempatak című dokumentumfilmje. 

Viselkedésminták – Irodalmi est – Műcsarnok

A Műcsarnokban megrendezett felolvasóesten négy szerző is bemutatja frissen, a Könyvfesztiválra és a Könyvhétre megjelent könyvét. A művükből felolvasást tartó szerzők Béki István, Dukay Nagy Ádám, Egressy Zoltán és Nyerges Gábor Ádám, akikkel később Kabai Lóránt fog beszélgetni.

PÉNTEK – szeptember 11.

AUDIO VIDEO meet & peek – Interaktív Filmzenei Túra

Az Eastaste filmzenei workshopjára a magyar film és filmzene jelenlegi legizgalmasabb alakjai lettek meginvitálva. A meghívott vendégek többek között a Liza, a rókatündér rendezője, Ujj Mészáros Károly, és a VAN Valami furcsa és megmagyarázhatatlan alkotója, Reisz Gábor is megtalálható lesz. Az estén a zenét Zságer Balázs & Karcis Gábor és Lóci fogja biztosítani.

Toldi szezonindító buli – Toldi Klub

Budapest sosem pihen, tehát a nyári bulizás után most indul az őszi klubszezon! Ezt ünnepli ezen az estén a Toldi klub is, ami a laza nyári mozibüfé üzemmódja után most ismét nyüzsgő éjszakai hellyé avanzsálódik. A folyamatosan bővülő esti line-up-ot jelenleg többek között a Passed dj set, a Blahalousiana dj set, és a Balcony TV dj set alkotja.

SZOMBAT – szeptember 12.

CityMatiné – Budai Sport Hotel

Az esemény furcsa leírásában a Vietkongtól kezdve a párás dzsungelig mindent van, azonban a Budai Sport Hotelben megrendezett CityMatiné lényege a jó zene, az önfeledt hangulat, és a remélhetőleg a jó idő. A Line-up sztárja Shur-i-kan, Sobek és Poli, az esemény pedig reggel 10-től várja a mulatozni vágyókat.

DIP Design Vásár – DIP Design Passage

A Király utcai DIP Design Passage-ban megrendezett művészeti vásár alulról szerveződött, a tervezők kezdeményezésére. A sokszínű kínálatban számos fiatal magyar tervező és alkotóművész munkája válik megvásárolhatóvá, ugyanakkor natúrkozmetikumokat is be lehet itt szerezni. 

VASÁRNAP – szeptember 13.

villa.korzó design vásár – Barabás Villa

A Barabás Villa havonta egyszer kortárs művészeknek ad helyet a kertjében, hogy bemutassák a nagyközönségnek gyönyörű körülmények között az alkotásaikat. Este 6-tól pedig Acoustic Voice koncert lesz!

Wizz Air Budapest Half Marathon

Mit is lehetne erről a programról bővebben mondani? Érzed magadban az erőt vagy sem? A sportos lelkek számára ez az év egyik aranybetűkkel felskiccelt napja, vegyétek meg a jegyeket!

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!