Szeptember 14-20.: Csokoládéünnep, Parov Stelar koncert és bringabörze is lesz jövő héten!

Szeptember 14-20.: Csokoládéünnep, Parov Stelar koncert és bringabörze is lesz jövő héten!

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Szeptember 14-20.: Csokoládéünnep, Parov Stelar koncert és bringabörze is lesz jövő héten!

Egyre jobban érzed a hűvösebb időt, de továbbra sem szeretnél otthon ülni? Nem is kell! Rengeteg izgalmas programot tartogat számodra ez a hét is, tele szórakozással, kultúrával, és igazi feltöltődést nyújtó élménnyel! Íme, a – szerintünk–  legjobbak!

HÉTFŐ – szeptember 14.

A Budapest Rooftop Cinema és a Budavár Rotaract Club bemutatja: Slumdog Millionare – Corvintető

A kultikussá vált 2008-as film, a Gettómilliomos kerül levetítésre a Corvintetőn immáron hagyományosan megrendezett szabadtéri tetőmozin.

A különbség a többi alkalomhoz képest az, hogy ezúttal a filmnézős este nemes céllal párosul, hiszen a bevételt a Rotaract Club jótékonysági projectjének részeként egy az egyben a Koszorú utcai óvoda támogatására fordítják, ahol halmozottan hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkoznak.

KEDD – szeptember 15.

Bevándorlás – A Nyugat Alkonya? – ELTE Állam- és Jogtudományi Kar

A Joghallgatók Önképző Szervezete mindig igyekszik az új szemesztert egy olyan szakmai jellegű, nyilvános előadással indítani, ami valamilyen aktualitással foglalkozik. 

Napjainkban pedig mi is lehetne égetőbb kérdés a bevándorlásnál? Ez a téma lesz tehát terítéken, mely nem csupán a médiát foglalkoztatja, hanem meghatározhatja Európa jövőjét is.

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő arra vállalkozott, hogy a témát igyekezzen minél több aspektusból, szakmai szempontból körbejárni.

SZERDA – szeptember 16.

Plečnik modernségétől a szubverzív valóságképekig ‒ Rövidfilm-összeállítás – Műcsarnok

A szlovén filmprogram keretein belül, és a Műcsarnok Könyvtár és Archívum – BBS Archívum szervezésében kerül megrendezésre ez a rövidfilm-összeállítást prezentáló esemény. Az est számos régi, igazi érdekességnek és kuriózumnak számító alkotás ismertetésével teszi gazdagabbá a látogatót, aki akár az aznapi kiállítási belépőjeggyel is részt vehet a vetítésen.

Utazás a bárányok körül – Mazel Tov

Kettős tematikára lesz felfűzve ez a különleges este a Mazel Tovban, hiszen egyfelől a nagysikerű báránynap visszatérését ünnepelhetjük, ugyanakkor a From Scratch to Earth című nyári kisfilmet is megnézhetjük. Az esemény tulajdonképpen abból az apropóból fakad, hogy a Konyhakör és Liptay Dávid egy csórompusztai hétvége alatt elvileg kikísérletezte a tökéletes BBQ-módszert,  így az erről készült hangulatos kisfilmmel és a finom bárányszeletekkel invitálnak minket egy kis kulináris utazásra.

CSÜTÖRTÖK – szeptember 17.

MÉSZ – Závada Péter új verseskötetének bemutatója – Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház

Závada Péter MÉSZ című második kötetének bemutatóján új verseiből fog a közönségnek felolvasni, emellett Balajthy Ágnessel és Lapis József kritikussal, irodalomtörténésszel, szerkesztővel fog beszélgetni. A könyv szabadabb prózaverseket tartalmaz, melyeknek központi motívuma az anya elvesztése. A zenét Dányi Krisztina és TBali fogja szolgáltatni, a bemutató után pedig dedikálás következik.

Orosz Filmhét – Puskin mozi

Az Puskin mozi ad otthont szeptember 17-21. között az Orosz Filmhétnek, melyen 5 fontos, Magyarországon eddig még nem vetített kortárs filmmel ismerkedhetünk meg. Fesztivál- és közönségsikerek egyaránt várhatóak, továbbá a moziba látogat majd több film rendezője és producere.

PÉNTEK – szeptember 18.

V. Édes napok Budapest csokoládé- és édességünnep – Budavári Palota

Ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Budavári Palotában szeptember 18-tól 20-ig Magyarország legrangosabb csokoládé- és édességünnepe, ahol most a cukormentes és az egészséges édességek lesznek a fókuszban, ugyanakkor számos izgalmas program várható, többek között zenés táncbemutatók, koncertek, műsorok, előadások és főzőiskolai bemutatók!

Parov Stelar koncert – Budapest Park

A méltán népszerű Parov Stelar & Band a VOLT Fesztivál után ezúttal a Budapest Parkban fogja tiszteletét tenni. Az osztrák elektro-swing urai az utóbbi évek fesztiváljainak és nagyobb klubjainak immár állandó fellépői, számos külföldi nagy fesztiválon, többek között a Glastonbury-n is játszottak. Ezen az estén a Passed feltörekvő magyar zenekar lesz a vendégük.

SZOMBAT – szeptember 19.

Színházak éjszakája a Trafóban – Trafó House

A színházak éjszakája alkalmából igazán érdekes és változatos programmal készült a Trafó. Többek között Fenyvesi Áron, a Trafó Galéria kurátora fog exkluzív tárlatvezetést tartani Boscu Kafchin, fiatal román képzőművész első budapesti önálló kiállításán. Lesz egy filmes válogatás az elmúlt 17 évad táncelőadásaiből, ugyanakkor Réti Anna, kétszeres Lábán-díjas koreográfus táncos szólóját, és a Dollár Papa Gyermekei új produkciójának az olvasópróbáját is megnézhetjük.

Szeptemberi bringabörze a Dürer kertben

A bringások számára ez igazi ünnepnap lehet, hiszen a Dürer Kertben rengeteg szuper árus várja majd biciklis portékáival az érdeklődőket. Rengeteg minden beszerezhető az eseményen: használt és új alkatrészek, új és használt bringák, ruhák, mezek, cipők, és kiegészítők (például lámpák, csengők…). Árulni Te is tudsz, csak jelentkezned kell!

Nemzeti Vágta és egy igazi sörkülönlegesség a Hősök terén

A szeptember 19-20. alatt zajló programsorozat része többek között a történelmi lovas gála és a lovas dámák bemutatója. A kilátogató vendégek a versenyek mellett az Országkonyha gasztronómiai kínálatából válogathatnak és ebben az évben a hazai ízek mellé a Pécsi Sörfőzde csapolt sörkülönlegességét, a „Pécsit” kínálják a sörpultok!

VASÁRNAP – szeptember 20.

Kulturális örökség napjai – Petőfi Irodalmi Múzeum

A kulturális örökség napjainak keretén belül ezen a hétvégén a múzeum kiállításai és a palota díszes termei ingyenesen látogathatóak. A múzeum épülete, a Károlyi-palota Budapest egyik legimpozánsabb klasszicista gyöngyszeme, melyről többet is megtudhatunk a palotatörténeti séták valamelyikén. Duetteket és áriákat is ígérnek a szervezők, a Díszteremben pedig kedvelt operák dallamai fognak felcsendülni.

Street Food Show – Andrássy út

A szombaton és vasárnap megtartott rendezvény az autómentes nap miatt szabaddá váló Andrássy úton lesz, ahol a sok új árus mellett a régi klasszikusok is fel fognak bukkanni. Az egyik nagy különlegesség a város egyik legjobb baszk bisztrójának, a Bontxonak a jelenléte lesz, ugyanakkor kivonul a teljes Karaván, a Befaló Bill, a Meat&Sauce, a Pista Bá’ és a Nyakleves.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!