Arc / Stílus

8 szépségtipp esős napokra

8 szépségtipp esős napokra

A melegedő időjárás megkönnyebbülést jelent ugyan a hűvös napok után, de az áprilisi eső akkor sem éppen a hajad és a sminked legjobb barátja. Ha a szeszélyes tavasz során ázott kutya helyett tündöklő hölgy szeretnél lenni, olvass tovább!

A kevesebb több

Ha odakint zuhog az eső, ne akarj teljes partisminkben tündökölni egy átlagos hétköznapon! Amennyiben a legegyszerűbb és leginkább bevált make-upot és frizurát választod, sokkal kisebb eséllyel kerülsz bajba.
A klasszikus lófarok például nehezebben válik csapzottá, a natúr szemfesték pedig kevésbé kenődik, mint a fekete.

Sminkalap és púder

A tartós sminkhez egyébként is elengedhetetlen ez a két termék, esős idő esetén meg pláne!
A primer néven is ismert sminkalap ideális terepet biztosít a fölé kent kozmetikumoknak, a púder pedig fixálja a végeredményt. Kizárt, hogy néhány vízcsepp így is kifogjon rajtad!

Enyhe fedés

Kerüld az erősen fedő alapozókat, mert víz hatására vakolatszerűvé válhatnak!
A szépségipar iróniája, hogy a vízálló termékek többnyire még sűrűbbek, tehát nem ilyet kell keresned. Egy színezett hidratáló vagy BB krém lesz tavasszal a legjobb barátod!

Krémes pirosító

A por állagú pirosító csíkokban leázhat. Esős időben tehát jobban jársz, ha krém, hab vagy gél alapú pírt választasz.
Ezek sikerének titka, hogy nem csak megülnek a bőrfelszínen, hanem enyhén be is szívódnak.

Vízhatlan szempillaspirál

A vízhatlan szempillaspirál mindig praktikusabb, hiszen ritkábban kenődik el, így nem kell folyton ellenőrizgetned.
Az átmeneti évszak csapadéka azonban egyenesen kötelezővé e változat használatát – hacsak nem szeretnél már délelőtt pandamaciként tündökölni.

Tartós rúzs

Nincs mese, elő kell venned a legmegbízhatóbb darabot, amit könnyű felvinni, nem maszatolódik, és akár tükör nélkül is fel tudod frissíteni!
Jó, ha tudod: amelyik rúzs feltűnő nyomot hagy a poháron, az esős időben seperc alatt landol az álladon.

Elsősegélydoboz

Nem arra gondoltunk, amit a kocsiban kötelezően magaddal kell hordanod. Legyen egy apró neszesszered, ami korrektort, púdert, néhány vattapamacsot, fésűt, hajtűt, csatot és hajlakkot rejt az éppen használt rúzsárnyalat és szőlőzsír mellett!
Ha ezek nálad vannak, nagy baj nem érhet.

Esernyő

Szerezz be egy igazán trendi esernyőt, amivel Mary Poppins-nak érezheted magad! Meglátod, ha lesz egy ilyened, nem szomorúság fog majd el, ha elkezdenek hullani a megállíthatatlan cseppek: örülni fogsz, hogy plusz egy trendi kiegészítővel tündökölhetsz! Az esős időben is fontosabb a szépségednél az egészséged.
Éppen ezért ha megáztál, mielőbb törekedj a teljes hajszárításra és átöltözésre! Sajnos ilyen időben még könnyebb megfázni, mint a téli fagyok közepette, mert a tizenvalahány fokos hőmérséklet becsapósnak tűnhet.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást