10 szépségmalőr, ami 10 évvel öregít

10 szépségmalőr, ami 10 évvel öregít

Címlap / Stílus / Test / 10 szépségmalőr, ami 10 évvel öregít

Bizonyos szépségtrükkökkel odafigyelhetünk bőrünk fiatalságára, viszont a túlzásba vitt vagy nem megfelelően kozmetikázott arc bizony idősebbnek is mutathat minket.

Előnytelen szemöldökök

A túlságosan „megkopasztott”, túl sötétre festett vagy csúnya ívűre kialakított szemöldökök nemcsak előnytelenek, hanem éveket öregítenek rajtunk.
A szemöldök rengeteget nyit egy ember tekintetén, vagy ront az összképen. A szép ívű és megfelelő vastagságú szemöldöknek fiatalító hatása van.

Erős ajakkontúr

Az aranyszabály, hogy az ajakceruza ne legyen egy árnyalatnál sötétebb, mint a rúzs. A sötét ajakkontúr kicsinyíti az ajkakat.
Gondolj bele, hogy a rúzs viszonylag hamar lekopik, de a ceruza ottmarad. Hogy fest egy sötét szájkontúros nő? Nem szép látvány.

Szemfesték

Mi előtt felvinnénk a szemhéjfestéket, győződjünk meg róla, hogy jól áll majd a szemünkhöz és öltözetünkhöz. Figyeljünk arra, hogy ne legyen túl erős a szemfesték a nappali öltözetekre, és a festék szélei mindig legyenek füstösen elkenve.

Szemceruza

A nem szakértő kéz könnyen elcsúnyíthatja a szem vonalát. Ha folyékony festéket használsz, pontos kezekre és sok gyakorlásra van szükséged, ezért használj inkább ceruzát.
A túl vastag és sötét szemceruza kicsinyíti a szemet és öregíti az arcot.

Vastag alapozás

Egyenes út az öregítés fele a vastag alapozó. Válassz ki egy bőrszínedhez illő hidratálót tartalmazó alapozó krémet és alkalmazása után egy nedves sminkes szivaccsal itasd le a ráncokban felgyűlt felesleges alapozót.
Az alapozó csak mélyít a ráncokon, ezért ezeket a részeket mindig itasd le. Amíg jól hidratált és friss a bőröd,  természetes ragyogó arcszíned lesz.

Túl sötét rúzs

A természetes ajakszínednél sokkal sötétebb rúzs biztosan előnytelen, ha fehér bőrrel párosul.
Idősebb korban különösképpen kerüld a túl sötét rúzsokat, ugyanis évekkel öregít, inkább használj egy fényesebb, világos rúzst természetes rózsaszín árnyalatban.

Alapozó és fehér nyak

Amikor az alapozót alkalmazod, juttass a nyak és dekoltázs vonalára is.
Az áll alatti és fül környéki részek gyakran kimaradhatnak az alapozásból, ez pedig „maszkhatáshoz” vezet.

Kopott, mosódott smink

Akármennyire is szeretnénk, a smink nem tart egész nap. Ügyelned kell az elkenődött, elkopott sminkre.
Vagy le kell törölnöd teljesen, vagy korrigálnod kell a hibákat. A fakó, nyúzott smink ront az összképen és öregít.

Szem alatti karikák

A kor vagy a fáradtság bizony nyomot hagy a szem környékén is. A szem alatti karikákra a legjobb az arc színével megegyező (vagy egy árnyalattal világosabb) alapozót felvinni.
Soha ne púderezzük vagy fessük a szem alatti részt, mert a festékszemcsék kihangsúlyozzák az apró ráncokat.

Festett lenőtt haj

Nemcsak esztétikátlan a lenőtt festett haj, de lerobbanttá teszi a külsőt. Az ápoltsághoz hozzátartozik a haj karbantartása is.
Amennyiben nem engedheted meg a rendszeres hajfestést, fesd vissza eredeti hajszínedet, de ne engedd, hogy elhanyagolttá váljon hajkoronád.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!