Szépséghibák, amelyek öregítenek

Szépséghibák, amelyek öregítenek

Címlap / Stílus / Test / Szépséghibák, amelyek öregítenek

Mit tegyünk azért, hogy fiatalabbnak nézzünk ki? Az alábbiakban megmutatjuk, mi az ami öregít és megoldást adunk rá.

Nagy pórusok

A túlzásba vitt napozás és sorozatos leégések okozhatnak tág pórusokat. A pórusok sokkal feltűnőbbek, amikor el vannak tömítődve, ezért fontos a tisztításuk.
Hogyan lehet megszabadulni tőlük?
Csak a pórusok külső része széles, egy kúphoz hasolítható. Exfóliálással kisebbíthetjük és világosíthatjuk a pórusokat. Exfoliálás során az elhalt bőrt távolítjuk el, és az új, tisztább, frissebb bőrt engedjük látszani.
Nyáron, napsütésben mindig kend be az arcod fényvédő krémmel, hogy megelőzd a leégést.

Mellkhas szeplő

A köztudatban a mellkhason levő szeplők öregségi foltokat jelentenek. Ezek a szeplők azoknál a fehérbőrű nőknél jelennek meg, akik gyakran leégnek. 20 év körüli lányok is lehetnek döbbenetesen foltos dekoltázsúak, ha túlzásba viszik a napozást.
Hogyan lehet megszabadulni tőlük?
A Retin-A vagy hidrokinon, a melanin-gátló szer segít halványítani a barna szeplőket. A legkönnyebb ha elkerülöd a megjelenésüket: használj fényvédő krémet. Nyáron érdemes a felsőrész alatt is fényvédő krémet használni.

Vastag, sárga körmök

A megsárgult, megkeményedett körmök sokkal öregebbnek mutatnak téged. A vitamin-hiány és dehidratálás teszi ilyenné a körmöket.
Hogyan kerüld el a megjelenésüket?
A rossz étrend, a diéta és gyorséttermi ételek megmutakoznak a körmeiden is. Táplálkozz vitamin-dúsan és rendszeresen ápold a körmeidet (körömerősítő, hidratáló krém).

Erezett kéz

Egy nő korát a keze határozza meg leginkább. Az erősen erezett kéz lehet genetikai eredetű, de erős kiváltó tényező az izomsorvadás, soványság, zsírvesztés.
Hogyan kerüld el megjelenését?
Edzd a kezed gumilabdával, hogy erősítsd az kéz-izmokat. Gondoskodj a megfelelő kálcium és A-vitamin bevitelről, ami megelőzi az izomvesztést és csontkopást.

Őrizd meg dúsnak a hajad

Ha hátulról meglátsz egy dús hajú nőt, azt hiszed, hogy biztosan fiatal. Persze meglepődnél ha megfordulna és egy idős nő nézne szembe veled. A dús haj mindig is a fiatalság jele volt.
Hogyan őrizd meg?
A folsavban és vasban gazdag étrend táplálja a haj gyökereit. Kerüld a hajroncsoló tényezőket, mint az erős fésülés, hajgumik használata.
Ha nem elég dús a hajad, beszerezhetsz dúsító hajápoló termékeket is.

Dús szempillák és szemöldök

A dús hajzatot a fiatalsággal párosítjuk, és ez a szempillára és szemöldökre is vonatkozik.
Hogyan őrizd meg őket?
Kezeld óvatosan ezeket: használj sminklemosót, amikor a szempilla spirált szeretnéd eltávolítani róla, és ne dörzsöld.
Míg a férfiak esetében a szemöldök vastagodig az évek múlásával, a nők esetében ez egyre csak vékonyodik. Ezért ne szedesd ki, csak ahol nagyon szükséges, hagyd meg természetességében.

Telt ajkak

Egy kutatás szerint azok a nők, akik fiatalabbnak néznek ki, dúsabb ajkúak.
Hogyan őrizd meg?
Ápold balzsammal, védd a kiszáradástól. Sminktanács: a külső ív legyen mindig kicsit sötétebb árnyalatúra festve, majd befele haladva legyen egyre világosabb és fényesebb az ajkad.
Figyelem, a túl sötét szájkontúr divatja-múlt, és kicsinyíti az ajkakat.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!