Egy dologra kell figyelned és megtudod, milyen tusvonal illik tökéletesen a szemformádhoz

Nagy Rebeka
Írta: ,

A tusvonal nem csak egy satíros smink részeként mutat jól, hanem önmagában is tökéletes választás, ráadásul ha ügyesen húzod meg, még a szemeid formáját is tökéletesítheted vele. Máris mutatom, hogyan kezdj hozzá, hogy a végeredmény a lehető legjobban passzoljon a szemformádhoz! :)

Kör alakú szemforma Kép forrása: refinery29.com

Ha kör alakú szemed van, az a cél, hogy a szemed formáját kifelé nyújtsd – ezzel tudsz csalni egy kicsit, és optikailag változtatni a formáján. A tust a belső szemzugból vékonyan kezdd el húzni, majd folyamatosan vastagítsd azt, amíg elérsz szemközépig. Ott legyen a legvastagabb pont, onnantól már csak azt a vastagságot folytasd, ahogy a külső szemzug felé haladsz!

Ha elértél a külső szemzughoz, fontos, hogy ne csak odáig húzd a tust, ahol a szemed véget ér, hanem csinálj neki egy cicás vonalat a végére, ami nem felfelé ível, hanem inkább egyenesen, az arc széle felé.

Meglátod, ez a végső forma tökéletesen illik majd a szemeidhez!

Mandula szemforma Kép forrása: cultoftomorrow.tumblr.com

A mandula alakú szem az egyik leggyakoribb, és a legkönnyebben sminkelhető szemforma. Ehhez a szemhez gyakorlatilag majdnem minden formájú tusvonal jól áll, a lényeg az, hogy ne legyen túl vastag.

A legjobb választás egy cicás végű tusvonal, ami a szem belső zugából vékonyan indul, és csak a szemközéptől kezdd el vastagodni a vége felé.

Ez a legcicásabb formájú tusvonal típus, ami gyönyörűen kiemeli a mandula szemformát.