Arc / Stílus

8 hiba, amit mindenki elkövet a szeme kihúzásakor

8 hiba, amit mindenki elkövet a szeme kihúzásakor

Hézag a szempillavonal és a tusvonal között

Ez az egyik leggyakrabban elkövetett hiba, amivel találkozni szoktam! A lényege, hogy a tusvonallal nem követed elég precízen a szempillád ívét, ezért egy kis üres területet hagysz a szemhéjadon.  Szerencsére a megoldás nagyon egyszerű: legközelebb tedd az ecsetet olyan közel a szempilláidhoz, hogy a szempillavonalra is kerüljön a festékből.

Az alsó szempillavonalba tus

Ahhoz, hogy szép, természetes hatása legyen a kihúzott szemednek, fontos, hogy az alsó szempillavonalon ne tust használj, hanem fekete szemceruzát vagy fekete szemhéjport. Ezekkel sokkal puhább hatást érhetsz el, ami ezerszer jobban mutat egy éles vonalnál!

Szabálytalan vonalak

A felső és az alsó szempillasor kihúzása egy ponton mindig érjen össze! Ezt a legkönnyebben úgy tudod megoldani, hogy az alsó vonalat csak aztán húzod meg, hogy a felsővel elkészültél. 

Aszimmetrikus kihúzás

Ismerős, amikor az egyik tusvonalad extrán jól sikerül, ezért rögtön elkezdesz stresszelni, hogy a másik is ugyanolyan legyen? Csak hogy megnyugtassalak, ahogy két egyforma szem nincs, két egyforma tusvonalra sincs szükség

Az viszont fontos, hogy a látványos különbségeket elkerüld! A kézremegést például megszüntetheted, ha kitámasztod a kézfejedet az arcodon. Az elején pedig vékony vonallal indíts, aztán azt vastagítsd és korrigáld, amíg elégedett nem leszel a végeredménnyel. 

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást