Szép és fenntartható? Nincs szükség kompromisszumra, ha a tetőről van szó

Szép és fenntartható? Nincs szükség kompromisszumra, ha a tetőről van szó

Címlap / Kikapcsolódás / Tech és kütyük / Szép és fenntartható? Nincs szükség kompromisszumra, ha a tetőről van szó

A fenntartható építészeti megoldások ma már sokak számára fontosak, ám gyakran nehezen kapcsoljuk össze a környezettudatosságot az esztétikai szempontokkal. Pedig nem kell kompromisszumot kötni, ha a tetőnkről van szó. Az alábbiakban olyan tetőfedési megoldásokat mutatunk be nektek, amelyek a jelenlegi fenntartható trendeket követik.

Fémtető

A klasszikus megjelenéstől jelentősen eltér, feltűnő és látványos. Fenntartható, a legújabb technológiával készült fémtetők pedig visszaverik a nap hőjének akár 25 százalékát is, így a lakás hűtése is környezetbarát módon megoldható. Változatos megjelenésű színben és formában egyaránt, a síklemeztől, a trapézlemezen át a cserepeslemezig válogathatunk.

Hővisszaverő tető

Bár nem újkeletű, de a környezettudatosság térhódításával egyre népszerűbb választás a hő- vagy fényvisszaverő tető. A tető héjazatot egy olyan világos anyaggal vonják be, amely hővisszaverő tulajdonsággal rendelkezik. Minimalista, letisztult, vakítóan fehér megjelenést ad az otthonunknak.

Kép forrása: https://borgenproject.org/cool-roofs/

Beton

A beton, mint alapanyag többezer éves múlttal rendelkezik, már az ókorban is előszeretettel alkalmazták. A betont természetes alapanyagok alkotják, homokból, vízből és mészkőből készül, így harmonikusan illeszkedik a környezetbe. Kitűnő az ellenállóképessége, tömörsége miatt a csapadékot teljes mértékben elvezeti. A beton alapanyagában színezett, sima és porózusmentes a felülete és egyben kopásálló is. Sokféle szín és forma közül választhatjuk ki azt, ami leginkább nekünk való.

Napelemes tetőcserép

Minden bizonnyal a napelemes tetőcserép ötvözi leginkább a környezettudatosságot, az energiatakarékosságot és egyben az esztétikai szempontokat is. A Terrán Generon napelemes tetőcserép tökéletes választás, ha egyszerre fontos nekünk a környezetünk és a stílus is. A Terrán Generon cserepek ugyanis szakítanak az állványzatra szerelt szolárpanel megoldással, ráadásul garantálják a tartósságot is, hiszen alapját a betoncserép adja. A sokszoros díjnyertes fejlesztésű megoldás lényege, hogy a napelemes rendszert integrálják a tetőcserépbe, így minden egyes cserép külön-külön szolárpanelként működik. A szolárcserepek a gyártó cég Zenit és Rundo termékcsaládjaival kompatibilisek, így a megfelelő cserepeket választva már előre felkészíthetjük tetőnket a napelemes rendszerrel való későbbi bővítésre. Stílusos, környezettudatos tetőnk így még áramot is termel. A 100 éves múltra visszatekintő Terrán egyedi napelemes megoldását 250 háztartásban és középületen megtalálhatjuk, több mint 100.000 példányban került beszerelésre, így kijelenthetjük, hogy már bizonyított. A termék hazánkban már közel 200 Hivatalos Terrán Generon Értékesítő Partnernél elérhető. A Terrán abban is elhivatott, hogy szaktanácsadással, edukációs anyagokkal segítse a vásárlókat, az Ácskereső weboldalon pedig megbízható szakembereket is ajánl.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást