Életmód / Ezotéria

A szende Szűz, aki elevenen felfal – avagy élet egy Szűz férfival

A szende Szűz, aki elevenen felfal – avagy élet egy Szűz férfival

Elérkeztünk az ősz legelső jegyéhez, ami egyben a legártatlanabbnak tartott zodiákus jegy, a Szűzhöz. Rengeteg elemzés szól arról, hogy a Szűz jegyben szülöttek mennyire megfontoltak, aprólékosak, spórolósak és segítőkészek. Realista emberek, akik csak szükség esetén fejezik ki érzelmeiket. Azonban arról már sokkal kevesebb írás szól, hogy milyen élményekben és érzésekben lehet részük azoknak, akik egy Szűz férfi mellett szeretnék leélni az életüket. Mielőtt belemélyednénk az elemzésbe, azt még leszögezném, hogy a legtöbb jellemző a női képviselőkre is igaz, és természetesen személyiségtől függően változhat.

A „kákán is csomót” szituációk

A Szűz egy rendkívül precíz és alapos jegy, ami az életük minden területére kihat. Mind a munkában, mind a magánéletben a tökéletességre törekednek, ami sokszor ugyan az előnyükre válik, mégis vannak, akik a negatív tulajdonságaik közé sorolják ezt is.

Legfőképpen azért, mert ezt a maximalizmust szeretik a környezetükre is kivetíteni, amivel olykor – szinte mindig – mások idegeire mennek.

Ha egy Szűztől kapsz dicséretet, akkor érezd magad nagyon szerencsésnek, és jól raktározd el az emlékeidben, mert nem sűrűn fog előfordulni.

Kritikus énjük miatt egyébként kiválóan alkalmasak különböző tesztelői és kritikusi pozíciókra, ahol teljes mértékben kiélhetik vágyaikat. Mentségükre szóljon, hogy általában, amihez nem értenek, azt nem bírálják, de határozott véleményük mindenről van azért.

Érzelmi dugulás, vagy mégsem?

Egy Szűz férfi sosem pazarolja az energiáját felesleges érzelemkifejezésre, legalábbis ezt tartja a közhiedelem. Ugyanis, a jegyre valóban jellemző, hogy szereti véka alá rejteni gyengédebb oldalát, de csak bizonyos szituációk alkalmával, mint például munkában.

Otthon azonban már teljesen más a helyzet, sőt! A legrosszabb kombináció, mikor egy férfi tisztában van az érzéseivel, és könnyedén játszadozik is azok kinyilatkoztatásával.

Ilyenkor ugyanis egy kiváló zsarnokot köszönthetünk a személyébe, aki imád a szerettei érzelmeire játszani, és azok kihasználásával alakítani az eseményeket úgy, hogy az tökéletesen megfeleljen az ő elvárásainak.

Pechükre a lelkiismeretük általában megrendszabályozza őket, így a végére gyakran még ők követik meg az áldozataikat.

De mivel nehezükre esik belátni a hibáikat, így drámai bocsánatkéréseket ne is várjunk egy Szűz férfitól sosem, viszont az aktuális bevásárlási kívánságlistánkat mindig az orra alá nyomhatjuk nyugodt szívvel.

A mindent tudó

Valljuk be, ki ne vágyna egy olyan társra, aki okos, de nem okoskodó? A Szűz ebből a szempontból nehéz eset, mert ugyan ritkán dörgöli mások orra alá az intelligenciáját, ha mégis megteszi, akkor a kiokítandó személy biztosan nem áll meg a talpán.

Ez már csak azért is nehéz szituáció, mert szinte nincs olyan téma, amihez egy Szűz ne tudna érdemben hozzászólni, illetve, ha van is, akkor azt remekül leplezi.

Mindezek mellett ugyanakkor roppant előnyös tulajdonságuk, ami miatt remek vezetők is, hogy mindent képesek az irányításuk alatt tartani, és a beérkező adatáramlatot tökéletesen szűrik azok alapján, amiket ők fontosnak ítélnek meg.

Ráadásul a tájékozottságuk révén remek tanácsadók is egyben, azonban csak óvatosan a kérdezésükkel, mert a válaszukba finoman belerejtik a saját véleményüket is, amit nem biztos, hogy minden esetben hallani is akarnánk.

Az érem másik oldala

Mindezek ellenére, hogy a Szűz tud arrogáns, kekeckedő, kritikus és okoskodó lenni, ha valaki számára igazán megnyílik, akkor egy roppant kedves és melegszívű embert ismerhet meg személyében.

A szeretteitől sosem sajnál semmit, sőt, talán olykor még túlzottan is elhalmozza őket az odaadásával és gondoskodásával.

Bár érzelmeit nehezen és ritkán nyilvánítja ki, ha a választottját egy másik férfi kerülgeti, akkor előbújik a szög a zsákból. Ragaszkodó típus, így vele tényleg lehet hosszútávra tervezni.

Ha képesek vagyunk megszokni a rigolyáit, akkor egy roppant gyümölcsöző, holtodiglan együttélésre számíthatunk, kisebb-nagyobb hullámvölgyekkel, de unalommal semmiképpen sem!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást