A szemöldökszedés alapjai

A szemöldökszedés alapjai

Címlap / Stílus / Arc / A szemöldökszedés alapjai

A legtöbb szépségápolásról szóló könyv külön taglalja a helyes szemfestés szabályait és a szemöldököt.

Ez bizony helytelen, hiszen a szemöldök a szem „kerete”. Nem versenyeznie kellene a szemmel, hanem kiegészítenie azt. Arányos szemöldök, ívelt pillák, szempillaspirál, egy kevés szemkörnyéki korrektor és már mehetsz is.
Egy jó szemöldök ugyanannyit emelhet szemeid szépségén, mint egy ráncfelvarrás, ráadásul ennek a töredékébe kerül.

Amikor szemöldökszedésre kerül a sor, azonnal célba veszünk egy kozmetikai szalont, ahol megcsinálják nekünk. A cél az, hogy jobban nézzen ki, mint természetes állapotában, de formája ne legyen teljesen megváltoztatva. Azonban, ha egy buli megköveteli az elbűvölő megjelenést, a szemöldök lehet az az apró részlet, amely kiemel a szürkeségből.

Íme a szemöldökszedés alapjai.

A szőrszálak eltüntetésének két módját ismerjük: csipesszel vagy gyantával.

A csipesz
ideális az utolsó simítások elvégzéséhez, a formázáshoz, a természetes ív kihangsúlyozásához.

A gyanta
azok számára ideális, akik még soha nem szedték ki szemöldöküket vagy pedig szemöldökük nagyon sűrű és sok szőrszálat kívánnak eltávolítani.
Miután a gyantát felmelegítetted, vidd fel azokra a területekre, ahonnan el akarod távolítani a felesleges szőrszálakat. Egy muszlin vagy pamut anyag darabkát helyezz a gyantára. Egyetlen gyors mozdulattal rátsd le az anyag darabkát, mely eltávolítja a gyantát és a szőrszálakat.

Lehetséges mellékhatásként a szőr helyén pirosság jelentkezhet, esetleg kisebb dudorok, megpattanhat a bőröd. Ha bőröd zsíros vagy hajlamos vagy pattanásokra a halánték környékén, ne hagyd, hogy a kozmetikus zsíros krémeket vigyen fel rá gyantázás után. A meleg gyantától ugyanis kínyílnak a pórusok és egyáltalán nem tanácsos olajos, zsíros krémet rákenni ilyenkor.

Ha esetleg olyan termékeket használsz, melyek bőrradírként funkcionálnak, hagyj fel velük három-négy nappal gyantázás előtt. Csúnya eredményeket okozhat, ha nem hagyod abba időben az ilyen jellegű termékek használatát, hiszen az állandóan leradírozott bőr fedőrétege teljesen elvékonyodik a folytonos igénybevétel miatt és a gyanta a szó szoros értelmében letépi az elvékonyodott rétegeket, nem csak a szőrszálakat. A végeredmény egy csúnya seb a szemöldök mentén.

Ha még soha sem szedetetted ki a szemöldököd, válassz egy olyan szalont, ahova az a barátnőd jár, akinek a szemöldöke tetszik neked is. Ne sétálj be akárhova, mert lehet, hogy elégedett leszel az eredménnyel, de az esetek többsége ennek az ellenkezőjéről tanúskodik. Válassz olyan szalont, ahol tudod, hogy szépen szedik ki a szemöldököt.

A szemöldökszedést követően, jöhet a szemöldök sminkelése.
Azoknak a nőknek, akiknek dús vagy sötét színű szemöldökük van nincs szükségük ilyesmire, de ha rövid, ritka vagy világos szemöldököd van a szemöldökceruza vagy a púder a legjobb barátaiddá válhatnak.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!