Szemkápráztató ünnepi smink tippek

Szemkápráztató ünnepi smink tippek

Címlap / Stílus / Arc / Szemkápráztató ünnepi smink tippek

Eljött hát a karácsony, amit egész évben ennyire vártunk. Nem csak a léleknek, de a tesnek is nagy felüdülést adhat, ha ilyenkor elkényeztetik.

Szépülj meg!

Bár karácsonykor köztudott, hogy a belső dolgok és értékek, az érzelmek kerülnek előtérbe és kapnak kulcsfontosságú szerepet, azért az vitathatatlan, hogy magát az ünnep fényét és főleg a vendégsereget illik megtisztelni annyival, hogy kiteszünk magunkért, már ami a külsőnket illeti.
A ruha mellett a külső megjelenésben a sminknek is nagy szerepe van ilyenkor. Nem mindegy ugyanis, hogy az ünnepi összejövetelekre hogy fested ki magad! Ilyenkor illik, sokkal változatosabban, merészebben, élénkebb színekkel dolgozni, amik nagyobb pompát és csillogást visznek, az amúgy is ragyogó ünnepi hangulatba!
A következőkben adunk pár tippet arra, hogy mik azok az alapvető dolgok és praktikák, amit ilyenkor az év végi bulikon feltétlenül használnod, és viselned kell, hogy te lehess az este fénypontja!

Vörös ajkak

Sokan óckodnak a vörös rúzstól a hétköznapokban, mert túl merésznek tartják, vagy úgy vélik nem állna nekik jól. Pedig a vörös az a szín, ami szinte mindenkinek jól tud állni, ha kellően megtanulunk bánni vele. Világos bőrű nőkön kifejezetten előnyös tud lenni, bár a sötétebb tónussal rendelkezők se csüggedjenek, számukra is számtalan vörös árnyalat létezik már, ami az ő szájukon is nagyon csábosan tud hatni.
Ilyenkor karácsonykor szabad tündökölni, sőt szinte kötelező, ennek pedig elengedhetetlen kelléke a vörös rúzs. Legjobb, ha olyan fajtát választasz, ami egy középszinten mozog. Ne legyen túl csillogó, de matt se. Sok márkában árulnak már amolyan vizes hatású rúzsokat, amik nem csak tartósak és hidratálnak, de remek fényt is biztosítanak az ajkaknak!

Csillogó szemek

Ha van olyan testrész, amit az ünnepek alatt maximálisan ki lehet emeleni és nem lehet a hangsúlyozásával túlzásba esni, akkor azok a szemek. Rengeteg csillámpor, szemfény, csillámfény és karácsonyi színekben pompázó szemfesték található ilyenkor a piacon. Vásárolj belőlük bőven, akár több félét is, és kombináld!
Tegyél fel arany vagy ezüst színű szemfestéket, legjobb ha egy sötétebb és egy világosabb árnyalatot választasz. A szemzugadból indulj ki, belül színezd minél erősebbre, majd kifelé haladva tompítsd kicsit a színek erősségét.
Nagyon szép, és ünnepi hatást tudsz elérni, ha utána még megfűszerezed a szemölcsökcsontodat és a szemek külső sarkát egy kis csilámporral, vagy strassz kővel, amit akár magadnak is feltehetsz, bár ha hosszan tartó eredményt szeretnél, hogy utána is ragyoghass, akkor inkább kérd meg a kozmetikusodat, hogy ő tegye fel a speciális ragasztójával! Bármilyen színűre is fested a szemed, ha belülről haladsz kifelé, optikailag mindig nagyíthatod vele a tekinteted!

Ragyogó bőr

A bőr akkor szép, ha van egy természetes ragyogása, bár itt most nem az ünnepi stressz okozta izzadásra gondolunk. Mielőtt alapoznál, használj olyan mattitó krémet, mely tartalmaz csillám pigmenteket, így biztos, hogy utána is egy szép, ízléses enyhe ragyogást fog kapni a bőröd.
Ügyelj arra, hogy az orrcsontodtól indulj ki, és a pofacsontot végig hangsúlyozd ki! Ha pedig olyan bőrrel rendelkezel, ahol vannak zsírosabb területek is, különösen a T-zónában, akkor mindig legyen nálad pár törlőkendő, hogy az esetleges zsírosodást felszívathasd általuk, és ne okozzon akadályt a buli további menetében.

Ízléses tündöklés

Hasonlóan az előző pontban leírtakhoz, nem csak az arcodat, de egész testedet kihangsúlyozhatod, és gyönyörű ragyogásba hozhatod, ha olyan testápolót használsz, ami selyemfényt vagy más csillogó anyagot tartalmaz. Egy szép váll nélküli, vagy mélyebben dekoltált ruhához, fantasztikus látványt nyújhat az enyhén csillámló, selymes hatást keltő bőr.
Bárhová használhatod, de különösen ajánlott területek a nyak és a dekoltázs környéke. Itt tud ugyanis leginkább megmutatkozni a pompás csillogás, mely garantáltan több szempárat is odavonz majd az este folyamán.

Le a sápadtsággal!

Télen a bőr könnyen kiszárad, kifakul, elveszti természetes fényét és színét. Ha leesik a hőmérséklet, akkor arcunk gyorsan rózsaszín vagy pirospozsgás állapotot vesz fel. Sokszor ilyenkor még az alapozó sem segít, mert ha sokáig vagyunk a szabadba, bizony ugyanúgy elér minket a sápadság.
Jó módszer lehet, ha szeretnéd megőrizni egészséges arcszínedet, ha bronzosítót használsz, vagy az alapozódba keversz belőle egy pár cseppet. Így sokkal tartósabbá teheted, és biztos lehetsz abba, hogy a didergősebb időszakban sem kell félned a fakó látványtól.
Ugyanilyen hatást érhetsz el, ha ilyenkor merészebben használsz pirosítót is! Kend fel nagyobb felületen mindkét arccsontodra, akár egészen a szem vonaláig. Azért ügyelj arra, hogy a színek ne legyenek túl intenzívek, elég ha csak egy-két vékonyabb rétegbe viszed fel!

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!