8 szemhéjfestési trükk

8 szemhéjfestési trükk

Címlap / Stílus / Arc / 8 szemhéjfestési trükk

A szemhéjfesték talán a legkedveltebb és legnagyobb kreativitást igénylő kozmetikum. Mivel a szemed az arcod égköve, ismerned kell ezeket a technikákat.

Alapvető tudnivalók

A szemhéjfesték alkalmazásának első lépése a semleges alapozó, amely uniformizálja a bőrt és megkönnyíti a szemfestést.
A világos színek kiemelnek és nagyítanak, míg a sötét színek minimizálnak. A szép ívű szemöldök esszenciális, ehhez a legjobb kozmetikushoz fordulni. Három színtónust alkalmazz: a világosabbal a szemöldök alatt adhatsz fényt a szemnek, a középső színnel a szemöldökcsont alatti részt festheted, míg a sötét színt a szemhéj alján, a szem vonalán alkalmazd.

Szőke haj, zöld/kék szem

Azok, akiknek szőke hajuk és kék szemük van, a legjobb választás a barna és tópszínek. A zöld szeműeknek a lágy mályvaszín és orgona szín is jól megy.

Kék szemhéjfesték

Csak akkor viseld, ha tiszta, makulátlan arcbőröd van, fekete vagy platina a hajszíned, barna vagy szürke szemed van és sötét bőröd.

Emeld ki!

Ne akard ugyanolyan színre festeni a szemhéjadat, mint a szemed és a ruhád, mert így elvonod a figyelmet a szemeidről. A figyelem mindig maradjon a szemeiden.

Szemceruza

A szemfesték (por vagy krém) alkalmazása után következik a szemceruza. Pontosan húzd meg a szempillák tövénél a vonalat. Csak akkor fesd be lent is, ha távolülő nagy szemeid vannak.

Színek

A semleges árnyalatok, mint a barna, bézs, szürke természetes hatásúak, míg a világosabb árnyalatok, mint a kék és zöld sokkal mesterségesebb hatást keltenek.

Puffadt szemhéjak

Az irritált, puffadt szemhéjakra ne használjunk matt, világos színeket és fehéret, hanem a lágy sötétebb színek közül válasszunk.

Közelülő szemek

Ha közelülő szemeid vannak, mint a magyar nők nagytöbbségének, akkor a szem belső sarkát fesd világosabbra, mint a külső széleket. Használj egy árnyalattal világosabb korrektort az orron és az arc középső részén.
Szemceruzával húzz egy vékony pontos vonalat a szem belső sarkától egészen a szem külső sarkáig – húzd hosszabra, mint a szemed és íveld felfele.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!