A szemhéjfesték alkalmazásának művészete

A szemhéjfesték alkalmazásának művészete

Címlap / Stílus / Arc / A szemhéjfesték alkalmazásának művészete

A szemfestés legtrükkösebb része a szemhéjfestékek alkalmazása, mert a csodálatos eredményhez különböző szinek keverése szükséges.

Ha értesz is a szinek keveréséhez, nem biztos hogy a végeredmény kiemeli szemeid természetes szépségét.

Az árnyék a legfontosabb
A végeredmény nagy mértékben függ a választott árnyalattól. Ennél a pontnál figyelmesnek kell lenned a szín kiválasztásánál, hiszen természetes fényben másképp hatnak a szinek, ezért főként a nappali szemfesték kiválasztásánál légy óvatos. Jó választás a semleges és föld szinek, mint például a barna és bézs.
Ha viszont kísérletezni akarsz különböző árnyalatokkkal, akkor azt hagyd estére, mert a mesterséges fényben jobban állnak a msterséges árnyalatok (lila, élénk zöld, pink stb.).

A textúra hasonlóan fontos
A következő dolog, amire hasonló képpen oda kell figyelned, a szemhélyfesték textúrája, amely leginkább passzol a szemedhez és az arcodhoz. Szerencsére ma már a szemfestékek különböző krémek, folyékony ayagok, ceruzák és porok formájában egyaránt kaphatók. Ugyanakkor választhatunk matt vagy csillámos festékek közül.
A por állagú festékek óriási előnye, hogy könnyen keverhetővé válnak a szinek és teljesen egyedi szineket eredményeznek, hátrényuk, hogy jobban kopnak mint a kérm festékek.
A matt festékek nappali sminkhez ajánlatosak, míg az esti órákra a bátrabb ragyogó-csillogó festékek illenek.

A szemhélyfesték alkalmazása
A helyes eredmény érdekében kezdjük a világos árnyalat felvitelével, amelyet először a szempillák mentén majd a szemöldök alatt vékonyan alkalmazunk. Majd válasszuk ki a közepes árnyalatot és vigyük fel a szemhélyra.
A legsötétebb árnyalatot a szemhély felső részén használjuk. Ne feledjük, hogy a szinek egymásba kell mosódjanak, nagyon csúnyán hat ha a szinek különálló rétegekben vannak felvíve.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!