12 szemfestési ötlet, amit látnod kell!

12 szemfestési ötlet, amit látnod kell!

Címlap / Stílus / Arc / 12 szemfestési ötlet, amit látnod kell!

Légy saját magad profi sminkese és fess magadnak elragadó szemeket! Hogy milyen színeket, formákat és milyen technikával tudsz elragadó szemeket varázsoni magadnak, arra alábbi galériánk nagyszerű ötleteket fog adni!

A szivárvány színeiben

A szemhéjon jól mutat a három fő szín (pasztell árnyalatokban). A világosabb színek mindig a szem belső sarkán legyenek, míg a sötétebbek a szem külső sarkán.
Vigyázzunk arra, hogy a színek mosódjanak egymásba. Egy fekete szemceruzával emeljük ki a szempillák mentén. Ideális smink egy bohókás, nyári napra.

Elegáns és visszafogott

A fényes, púderszínű natúr árnyalatok ideálisak nappali viseletnek. A szem belső sarkán és az alsó szemhéjon vigyünk fel egy fényes, fehér árnyalatot is, ezzel megnyitjuk a tekintetet.
Egy finom, vékony túsvonallal húzzunk ívet a felső szempillák fölé.

Pink

Idén nagy divatban vannak az élénk színek, többek között a pink és a mustárzöld is. A két árnyalat ellentétes szín, ezért csodálatosan mutat a szemen is.
A felső szemhéjat fessük élénk-rózsaszínre, míg az alsó szempillákat húzzuk ki zöld szemceruzával.

Füstös kék

A szürke, lila és azúrkék kombinációval csodálatos hatást érhetünk el. Először is a szem belső sarkától, a szemöldökcsontig haladva és az alsó szempillák alatt vékonyan fessük kékre a szemet.
A szemöldökcsont alatti részt és az alsó szemhéjat fessük vékony csíkban sötétlilára. Végül a sötétszürke árnyalattal satírozzuk be a szemöldökcsont alatti gödröt.

Szürke szemceruzával húzzuk meg a szempillák mentén.

Arany és pink

Különleges alkalmakra érdemes kipróbálni ezt a tündőklő, nőcis sminket.
Használj krém állagú szemfestékeket, ezeket könnyebb felvinni és sokkal tartósabbak.

Ezüst

Egy igazán bevállalós szem-smink, csakis különleges alkalmakra! Szükséged lesz világos és sötét ezüst krémes szemfestékre.
Ebben az esetben a festék körvonala nincs elsatírozva, ezért pontosan követnie kell a szemöldök ívét.

Diszkrét nappali

Ehhez a szemfestéshez egy fehér, egy élénk kék szemhéjfestékre, fekete tusra és szempillaspirálra lesz szükséged.

Pink-szürke kombináció

A szürke füstös szemeket melegebb, lágyabb hatásuvá teheted, ha egy kis pinkkel bolondítod meg. A szürke festék adjon “keretet” a szemnek, míg a pink legyen a “fény” a szemhéjon.

Vörös-szürke kombináció

Az előbbihez hasonló kombináció, de a szemfestési technika nem füstös. A festék élénk szélei nincsenek elsatírozva.
A szem szélén tömörülő sötétszürke, optikailag hosszítja és nagyítja a szemet, míg a szem belső sarkában csak diszkrét fehér festék nyitja meg a tekintetet.

A klasszikus füstös

A klasszikus füstös szemekhez 3 árnyalatú szürke matt festékre lesz szükséged. A világos szín lesz a körvonal, a közepesen sötét szürke a szemöldökcsont alá kerül, míg a sötétszürke a szempillák mentén hosszan, a szemhéjra kerül.
A színeket satírozd egymásba. Fekete szemceruzával húzd ki a szempillák mentén.

A romantikus kék

A krém szemfestékhez használjunk ecsetet, ezzel pontosan megfesthetjük az alsó szempillák alatti részt is.

Egy szemfestési technika, amit minden nőnek ismernie kell

Sötétszürke szemfestékre lesz szükséged. Hajts ketté egy papírtörlőt, tedd az alsó szempilláid meghosszabbításába, és így fesd meg a feső szemhéjadat. Így a szemhéj külső részén éles, felfele ívelő vonalat tudsz kialakítani.
Az alsó szempillák alatt is fess vékony vonalat, azonban vigyázz arra, hogy a két ív ne érjen össze. Ettől lesz ennyire “macskás” a hatás.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást