A Kos személyiségjegyei – 5 meghökkentő, de igaz tulajdonság

A Kos személyiségjegyei – 5 meghökkentő, de igaz tulajdonság

Címlap / Életmód / Ezotéria / A Kos személyiségjegyei – 5 meghökkentő, de igaz tulajdonság

A Kos az egyik leghevesebb csillagjegy: ha valamit a fejébe vesz, akkor sem visszafogni, sem az útjába állni nem érdemes, úgyis véghezviszi, amit akar. A zodiákus első jegye sok rétegnyi védelem alatt  rejtegeti valódi énjét, ami viszont szinte minden esetben igazán kedves meglepetés. Ez az érdekes és titokzatos személyiség nemcsak arról híres, hogy nyers és fejjel megy a falnak, hiszen sokkal több jó jellemvonása van.

Nézzük, mi az az öt meglepő tulajdonság, ami jellemző a Kosokra.

1. A tűz és az érzékenység keveredik benne

Ha van energikus személyiség, akkor a Kos biztosan az. Mindenben az elsők és a legjobbak akarnak lenni, lételemük a mozgás, a sebesség és a versenyzés. Turbulens személyiségüket annak köszönhetik, hogy elemük a Tűz, uralkodó bolygójuk pedig a Mars. A Kos az egyik legaktívabb jegy, és sokszor cselekszenek azelőtt, hogy jobban megfontolták volna a dolgot. Tüzes merészségüket viszont ellensúlyozza érzékenységük.

Első látásra ezek az emberek kemények és nyersek, azonban ha jobban megismered őket, kiderül, hogy nagyon is mély érzésűek.

2. A nyugalom számára nem más, mint őrjítő unalom

Akinek van Kos ismerőse, tanúsíthatja, hogy mindig aktívak és mindig van valami dolguk. Párkapcsolatában is tesz azért, hogy mindig történjen valami és nem létezik olyan, hogy lenyugszik valaki mellett, hiszen mindig magas hőfokon ég. Tehát ha te szeretsz bekuckózni este és összebújva sorozatokat nézni, akkor nem egy Kos lesz számodra az ideális partner, ők ugyanis megőrülnek az effajta „semmittevéstől”. 

3.
Született lázadóként született főnök is

Íme egy jótanács: sose próbáld meg megmondani egy Kosnak, hogy mit csináljon, mert ennél jobban semmi sem idegesíti a világon. Még a jószándékú tanácsot is felesleges kioktatásnak veszi és azonnal fellázad a vélt vagy valós instrukciók ellen.

Nem tűri, ha nem ő a vezető és senkitől nem fogad el parancsokat, inkább ő maga szereti osztogatni azokat.

Ez sokszor basáskodásnak tűnik környezetük számára, pedig jóindulatból fakad és csak meg vannak győződve arról, hogy ők jobban tudják, mit hogyan kell csinálni. Munkahelyükön gondot okozhat ez a hozzáállás, hiszen képtelenek meghúzódni a háttérben és mindig előtör belőlük a főnök. 

4. A szerelemben „mindent vagy semmit” a mottója

Mikor a Kos szerelembe esik, az számára valódi sötét verem, hiszen alapból tüzes érzelmeik még inkább felkorbácsolódnak. Gondoskodó partnerek, akik nem félnek az elköteleződéstől, viszont ha úgy érzik, hogy ezt visszafelé nem kapják meg, viselkedésük könnyen megváltozhat.

A Kos spontán, imádja a kalandokat és a szerelmet is annak fogja fel, így párjának nincs mellette egyetlen unalmas perce sem.

Szenvedélyes szerető, rendkívül odaadó és partnerét nem fél a tenyerén hordozni. Talán kissé túlságosan is vehemens, így szenvedélyessége a kapcsolat elején olykor kissé elijesztheti imádata tárgyát. 

5. A tüzes személyiség könnyen jéghideggé is válhat

Ez a tüzes, dinamikus és spontán személyiség egy csapásra megváltozhat, és lelkesedése azonnal lehűlhet, ha úgy érzi, megbántották. Ha valaki csalódást okozott neki, vagy átverte, nincs visszaút. A Kos ugyanis az egyik legkonokabb csillagjegy, aki ha elkönyvelt ellenségének, szinte lehetetlen megmásítani a véleményét. Megbocsátásért kőkeményen meg kell dolgozni és kitartóan bizonyítani, hogy érdemes vagy arra, hogy kapj tőle egy második esélyt. 

Kép forrása: golyak/depositphotos.com

1 hozzászólás

  • balogh friderika virag
    2021.08.29., 09:43

    Ez fantasztikus teljesen leirja a személyiségemet mas oldalokon csak ugyanaz van………….. pls legyen részletesebben egy kicsit.

    Válasz

Írj egy hozzászólást