12 szemceruza alkalmazási tipp

12 szemceruza alkalmazási tipp

Címlap / Stílus / Arc / 12 szemceruza alkalmazási tipp

Ezekkel a trükkökkel még elbűvölőbb szemeid lesznek. Ha eddig problémát okozott a szemceruza alkalmazása, most rájöhetsz, nem nagy ördöngősség!

Mielőtt a szemceruzát alkalmaznád, vigyél fel egy réteg alapozót és por szemfestékalapot, így elkerülőd a szemfesték elkenődését és redőkbe való csomósodását. Akkor is, ha az arcodat nem kened át alapozóval, a szemhéjra alkalmazhatod, ez elősegíti az igazán vékony és pontos vonalak kialakítását.

Ha folyékony szemkontúrod van, akkor a használata előtt egy papírtörlőbe töröld meg a hegyét a rárakódott piszoktól. Íme néhány tipp a tökéletes szemkontúrért!

– Ha macskaszemeket szeretnél, kezdd a vonal húzását a szemed belső sarkából és terjeszd a szemed külső sarkán túl, úgy hogy a vége kicsit felfele íveljen.

– Az általános szabály az, hogy ha a szem belső sarkát fehérre fested, akkor fényesebb, nyíltabb tekinteted lesz. Használhatsz egy fehér szemceruzát a belső sarkaknak, de győződj meg róla, hogy nem tűnik „túl soknak” a fehérség. Természetesnek kell hatnia, mintha nem is lenne ott a vonal.

– A szemceruzát mindig a szemfesték után alkalmazd, ellenkező esetben ráfestesz a kontúrra és elromlik a hatás.

– A legjobb, ha a felső szemhéjadra a folyékony szemkontúrt használod, míg az alsó szemhéjadra a ceruzát.

– Ha sötét karikák vannak a szemed alatt, akkor kerüld az alsó szemhéjadon a sötét ceruza használatát. A karikákra alkalmazz a bőrödnél világosabb korrektort.

– A szemceruza alkalmazása közben ügyelned kell, hogy minél közelebb húzd a vonalakat a szempillákhoz. Ezzel elkerülöd a szempillák és a vonal közti világos csíkot, ami nem fest túl jól.

– Ha a szemed lefele ível, akkor a szemed külső sarkán íveld felfele a szemceruza vonalát.

– Amennyiben a ceruzát frissen hegyezted és nagyon hegyes, előszőr tompítsd le a hegyét a kézfejeden.

– A szemceruza alkalmazása közben érdemes kinyitni kissé a szájat, így joban tudnak pihenni a szemizmok és könnyebbé teszi a kontúr meghúzását.

– Mindig vékony vonalat húzz, a vastag túlterheltté teszi a kinézetet, öregít és kicsinyíti a szemeket.

– Ha nem tetszik az ív vége mert túl tompa és vastag lett, akkor a szemfestékes szivaccsal tegyél rá port és alakítsd ki a kívánt ívet.

– A szemceruzák hegye könnyen megkeményedik és bepiszkolódik, ezért gyakran hegyezd.
 

VIDEO 10+1 sminkes trükk, amit bárcsak előbb tudtál volna

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!