Szellősen, 45 nm-en is!

Szellősen, 45 nm-en is!

Címlap / Otthon / Dekor / Szellősen, 45 nm-en is!

Vannak olyan életszakaszaink (vagy otthonaink), amelyek nem feltétlenül szólnak a hatalmas terekről, de higgyük el, hogy stílusérzékenységünkről ezekben a helyzetekben sem kell lemondanunk. Csak néhány aprócska trükköt érdemes bevetnünk – lehetőleg már a tervezés szakaszában!

Viki és Peti a cca. 45 nm-es tetőtéri lakásuk tereit ezeknek a trükköknek köszönhetően nemcsak optikailag megnövelték, hanem még egyedivé is tették. Külön kérésükre pedig otthonuk a korábbi házuk barna-bézs-kávé árnyalatától erősen elrugaszkodott.

Less be Viki és Peti otthonába!
Galéria / Less be Viki és Peti otthonába!

Fotók: Jurassza Zsófi

Színre színt, avagy kezdjük az alapokkal!

Nem lehet elégszer hangoztatni, hogy egy kisebb lakás méretén sokat változtathatunk, ha uralkodó színek tekintetében a világos árnyalatoknál, vagy épp a fehér mellett maradunk. Így esett Vikiék választása is a fehérre, amellyel nemcsak tágasságot, de talán még egyfajta rendérzetet is teremthettünk. A textúrák variálásában és egy határozott, mély szín kiválasztásában is megegyeztünk, amivel egy pillanat alatt szertefoszlott attól való félelmük, hogy a sok fehér felület unalmassá teheti otthonukat. Nyers tégla burkolat, kopottas padlózat, pop-art stílusú, domború csempe, 3d-s falburkolat és a méregzöld árnyalat együttese eredményez egyedi és szellős látványt a szobákban, ami egyfajta mágnesként vezeti körbe tekintetünket is.

A rengeteg fény is segít a tágasság megőrzésében, ráadásul a tetőtéri ablakok tagolják funkciókra a teret, így nem volt szükség azok további elkülönítésére. A fény csak a fürdőszobába nem jutott eredetileg, ezért némileg megoldva ezt a problémát, üvegtéglákat helyeztünk a falba, amelynek köszönhetően már ez a tér is fényhez jutott. Szándékosan terveztünk a fürdőszobába óriási tükörrel, hogy a szemből közvetve bejuttatott fényt aztán megsokszorozva szórja szét.

Tárolás, helyszűkében

A kisebb lakások térérzetét a tárolás megoldására elhelyezett szekrények szokták végül kivégezni, amit mi az alacsonyan tartott bútorokkal, a hálóba tervezett gardróbbal és az ablak alatti részek kihasználásával hidaltunk át, bár tény, hogy a rendszeres lomtalanítás is sokat hozhat egy kisebb otthonnak.

És, hogy megkoronázhassuk ezt az kellemes látványt, a lámpák kiválasztását sem bíztuk a véletlenre, inkább a tudatos utánajárásra és az ezüstös csillogásra szavaztunk!

Ha tetszett a bejegyzés csatlakozz a VIZSUart Facebook közösségéhez ITT, ahol ne felejtsd el a Tetszik gomb legördülő menüjéből az Értesítéseket kérek fület beállítani! Ha pedig a lakberendezést a gyakorlatban is szeretnéd elsajátítani, jelentkezz a Lakásból OTTHON kezdő lakberendezési workshopra, ITT.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!