A szappanszemöldök a legújabb trend: így készítheted el te is

A szappanszemöldök a legújabb trend: így készítheted el te is

Címlap / Stílus / Arc / A szappanszemöldök a legújabb trend: így készítheted el te is / 2. oldal

Hogyan készíts szappanszemöldököt?

Ha szeretnéd kipróbálni ezt a trendet, akkor szerencséd van – pillanatok alatt elkészítheted!

„Először nedvesíts be egy szemöldökkefét” – mondja Brafford. „Ezután húzd át a szappanon, és használd felfelé mozgatva a szemöldök szőrszálain. Ilyen egyszerű!”

Egy dolog van, amit még érdemes tudnod: ha ritkás foltok vannak a szemöldöködben, a szappan nem fogja betölteni azokat. „A szappan ecsetelése után használd kedvenc szemöldökktermékedet, hogy kitöltsd azokat a területeket, amelyeken erre szükség van” – mondja Kassajikian.

dimid_86/istockphoto.com

Milyen szappant használj a szemöldöködön?

Azon tűnődsz, hogy használhatod-e ugyanazt a szappant, amelyet a zuhany alatt is? A válasz: igen. Technikailag minden szappan működni fog, mondja Kassijikian. „Én azonban jobban szeretem a kifejezetten a szemöldökre készített szappant” – teszi hozzá.

Brafford egyetért.

„Bizonyos szappanok tartalmazhatnak olyan összetevőket, amelyek irritálhatják az arc érzékeny bőrét”– mondja. Nyilvánvaló, hogy a legtöbb szappan arra készül, hogy a testeden használd, így kárt nem okoz, de jellemzően nem is azzal a céllal készültek, hogy sok időt töltsenek a bőrrel érintkezve.

A szemöldökre készült szappanokkal szemben a hagyomás szappanok hátránya, hogy bár működni működnek, de könnyen elmosódhatnak, ha például izzadni kezdesz vagy egy kis eső ér. Ha pedig egész nap a bőrödön hagyod, egy idő után irritáló lehet, különösen, ha illatanyagok is vannak benne.

Ha szokásos szappant használsz, keresd az érzékeny bőrre készült terméket, mert ezek kevésbé irritálóak. Arról is győződj meg, hogy a szappan glicerint tartalmaz, ennek köszönhető ugyanis a lamináló hatás. Végül pedig győződj meg róla, hogy tiszta kefével dolgozol, így nem marad lerakódás a szemöldöködben.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást