A szappanszemöldök a legújabb trend: így készítheted el te is

A szappanszemöldök a legújabb trend: így készítheted el te is

Címlap / Stílus / Arc / A szappanszemöldök a legújabb trend: így készítheted el te is

A vékonyra szedett szemöldökök kora kétségtelenül leáldozott, és mostanában a szemeket sokkal szebben keretező, vastagabb szemöldök a divat, de persze itt is sokféle lehet a személyes preferencia: van, aki a mértani pontossággal megfestett szemöldököt részesíti előnyben, mások a természetesebb hatást kedvelik.

A legújabb trend pedig a szappanszemöldök. A szappannal formált szemöldök eredetileg a közösségi médiában vált népszerűvé, mára azonban saját jogán is ismertté vált. A legjobb benne, hogy míg számos sminkmárka készít alapanyagot, amivel elkészítheted, tényleg használhatsz hozzá egyszerű szappant is, a megjelenésed pedig teljesen természetes lesz, így egy no makeup-makeup elkészítéséhez verhetetlen a szappanszemöldök.

De mi is az a szappanszemöldök?

„A szappanszemöldök laminált megjelenést kölcsönöz a szemöldöknek” – mondja Steve Kassajikian, az Urban Decay sminkművésze. Na jó, de mi az a laminált szemöldök? „Ez egy teltebb, bolyhos megjelenésű szemöldök” – magyarázza a sminkes. És igen, tényleg szappant használnak az elkészítéséhet. Mint a szemöldökgélben, a szappanban lévő glicerin is a helyén tartja a szőrszálakat. Így ha felborzolod a szőrszálakat, azok a helyükön maradnak és bolyhos megjelenést kölcsönöznek a szemöldöködnek.

Sok olyan sminkes szerint, akik ezt a megjelenést mutatják be a YouTub -on és az Instagramon, a szappan valójában egy régi sminktitok, amelyet a profik használtak a szemöldök beállításához. „Szinte bármilyen szappant használhatsz” – mondja Kassajikian. „Bár vannak kifejezetten a szemöldökre készült szappanok.

A szappan még hatékonyabb is lehet, mint néhány más szemöldök termék. „Inkább pomádé jellegű érzés van benne” – ezt Emily Brafford, a Colorado állambeli Telluride-i sminkese mondja. „És erősebb tartással rendelkezik, mint némelyik tiszta szemöldökgél.”

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást