Szakítás után ajánlott: 4 filmes női karakter, aki bedarálja a pasikat

Szakítás után ajánlott: 4 filmes női karakter, aki bedarálja a pasikat

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Szakítás után ajánlott: 4 filmes női karakter, aki bedarálja a pasikat

Csúnya szakítások, csalódások, árulások – mindannyiunk életében vannak helyzetek, amikor úgy érezzük, egymagunk maradtunk a világ ellen. Ilyenkor jól esik megnézni egy filmet egy vagány női karakterrel, aki ledarál mindenkit, aki az útjába áll, hogy levezesd a feszültséget egy jó kis filmen keresztül, és mosolyogva lépj tovább, elvégre vagy te olyan kemény csaj, mint akármelyik akcióhős!

Cataleya – Colombiana

A kilencéves Cataleyának (Amandla Stenberg) a szeme láttára ölik meg a szüleit, ő azonban túléli a kegyetlen támadást, és az Egyesült Államokban élő nagybátyjához kerül, aki fölneveli.

A nagybácsi azonban nem az a vasárnap reggelente keresztrejtvényt fejtegető típus: Cataleya 15 éves korára már profi bérgyilkosként száll be a családi bizniszbe, és amellett, hogy olyan kemény csaj lesz belőle, hogy nézni is csak fél szemmel merjük, egyetlen dolog hajtja: bosszút akar állni szülei gyilkosán.

Lucy – Lucy

Luc Beson nagy mestere a kemény női karakterek megalkotásának, Scarlett Johansson szerepe pedig abból a szempontból is különleges, hogy teljesen átlagos lányként indít, olyanként, akivel bármelyikünk tud azonosulni.

Lucy véletlenül egy sötét üzletbe keveredik, de szembeszáll azokkal, akik foglyul ejtették, és könyörtelen harcossá válik, aki meghaladja az emberi logikát.

Miközben a film egy népszerű tudományos-fantasztikus elmélettel is eljátszik, igazán mégis csak azért jó nézni, mert a főhősnő nem csak a saját sorsát veszi a kezébe, de elég erős és vagány lesz ahhoz is, hogy megtegyen egy csomó olyan dolgot, amit talán mind szerettünk volna, de sohasem mertünk kipróbálni.

Fekete Özvegy – Bosszúállók

Scarlett Johansson még egyszer felkerült a listánkra, ezúttal a Marvel filmek Fekete Özvegyeként: az orosz bérgyilkosnő szinte már emberfeletti képességekkel bír, gyors, erős és halálos.

A legjobb azonban talán az benne, hogy úgy kerül be egy csomó szuperképességgel rendelkező hős közé, hogy ő maga „egyszerűen” csak egy ember, aki viszont átlagon felüli erővel, gyorsasággal és intelligenciával rendelkezik, így akár azonosulni sem nehéz vele.

Nem okoz számára gondot, hogy autót, motort vagy repülőt vezessen, és pillanatok alatt meghekkel bármilyen számítógépes rendszert, és a közelharcban is emberére akad, aki vele húzna újat.

A Menyasszony – Kill Bill

Oké, Uma Thurman nem válogat, tényleg mindenkit lekaszabol, aki az útjába áll, de fő célja mégis az, hogy Bill-lel végezzen, aki tényleg csúnyán elbánt vele, az élet több területén is – hogy finoman fogalmazzunk.

Quentin Tarantino filmjében ráadásul olyan elegánsan és szórakoztatóan zajlik a küzdelem, hogy nézőként is úgy érzed, legközelebb te is csak ilyen emelt fővel, lazán és vagányan kezeled majd a problémáidat, aki pedig megpróbál beszólni, az jobb, ha retteg, mert köszönöd szépen, de nem szándékozol megállni a céljaidhoz vezető úton.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást