A szakítás leggyakoribb okai

A szakítás leggyakoribb okai

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A szakítás leggyakoribb okai

A szakítás mögött számtalan ok húzódhat meg, viszont sokszor nem vesszük észre ezeket, és már csak a végkifejletet éljük meg. Tudd meg, mi minden vezethet a végső búcsúig, hogy még idejében változtatni tudj rajta!

Az érzés rabja

Sokan esnek abba a hibába, hogy nem is a másikba szerelmesek, hanem magába a szerelembe, mint érzésbe. Éppen ezért, amikor a kezdeti lángolás elmúlik, már nem látjuk olyannak a párunkat, mint amilyen a kezdetekben volt.
Ekkor gyakoriak a szakítások, viszont ha a partneredre is figyelsz, és nem csak magadra, akkor tudni fogod, valójában mihez is kötődsz inkább.

Elhanyagolás

Egy kapcsolat elején csak úgy lessük a másik kívánságait. Egy idő elteltével csak akkor csinálunk meg valamit, amikor kéri. Végül már nekünk áll feljebb, ha óhajtani mer a partnerünk valamit.
Amennyiben valaki idáig eljut, ott már baj van, hiszen ha szeretjük a másikat, akkor természetes, hogy segíteni szeretnénk neki és meglepni olykor egy finom reggelivel, vagy teával.

Érdektelenség

Az idő előrehaladtával természetes, hogy nem csacsogunk egymással annyit, mint az ismerkedési fázisban, de ez még nem jelenti azt, hogy egymás mellett kell ülni és nézni a TV-t, amikor van egy kis szabadidőtök.
Figyelj arra, hogy mindig érdeklődj párod munkája, hogyléte felől, akkor is, ha évek, évtizedek óta együtt vagytok. A törődés mindig fontos egy párkapcsolatban, függetlenül attól, hogy mióta tart.  

Láncok között

Gyakran vezet szakításhoz az, ha a felek nem engednek egymásnak elég teret. Pedig mindenkinek szükség van arra, hogy olykor egyedül, vagy a barátaival lehessen.
Ezért nem jó taktika, ha rövid pórázon tartjuk szívszerelmünket, mivel akkor a kapcsolat olyan lesz, akár egy léggömb: minél erősebben szorítjuk, annál biztosabb, hogy egyszercsak kidurran és a darabjaira hullik.

Féltékenység

Sokan úgy gondolják, hogy a szerelmes ember egyben féltékeny is. Ez persze nem igaz, tehát ne úgy próbáld bizonyítani szerelmedet, hogy folyton féltékenykedsz. Persze olykor-olykor valahol jól esik az embernek, de van egy határ, mivel ha túl sokszor fordul elő, és a veszekedések ekkor rombolóak, akkor bizony változtatni kell!
Bízz önmagadban, fogadd el, hogy azért van veled, mert jól érzi magát melletted a párod. Amennyiben mégis elhagyna valaki másért, akkor legalább megtudod, hogy mégsem a nagy Ő-vel osztod meg az életed

Más időbeosztás

Azt mondják, a szerelem mindent legyőz. Azonban kellenek az együtt töltött idők, hogy az emlékek és a közös élmények összekovácsolják a feleket.
Éppen ezért, ha valakik teljesen más időbeosztás szerint élnek, és szinte nincs is idejük egymásra, akkor a láng bizony előbb-utóbb kialszik, ugyanis a tüzet táplálni kell. Amennyiben hétköznaponként nem tudtok együtt lenni, akkor legalább a hétvégéket szervezzétek úgy, hogy egymással foglalkoztok.

Gondolatolvasás

Sok párkapcsolatot valójában mi magunk teszünk tönkre, ugyanis nem ritka, ha a viszonyt az egók csataterének tekintjük, így folyton csak sakkozunk és taktikázunk. Gyakori, hogy ilyenkor a felek elvárják, hogy a másik olvasson a gondolataiban, mégpedig úgy, hogy semmilyen világos üzenetet nem közvetítenek. Ezért ha normális kapcsolatra vágysz, légy őszinte, ne játssz, hanem fogalmazd meg érthetően a vágyaidat, mert így elkerülhetően az esetleges félreértések.Egy kapcsolatot megtartani egyáltalán nem egyszerű, azonban ha betartunk néhány szabályt, akkor elkerülhetőek lennének a szakítások. Persze ehhez tudni kell, valójában mire is vágyunk…

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást