Párkapcsolat / Szerelem

A szakítás íratlan szabályai, avagy útmutató a nehéz pillanatokhoz

A szakítás íratlan szabályai, avagy útmutató a nehéz pillanatokhoz

Egy szakítás sosem egyszerű, szokták mondani, hiszen nehéz megfelelő időpontot és helyzetet találni hozzá, és ami a legfájóbb, hogy néhány mondattal kell valahogyan lezárni akár több évet, ezer csodás pillanatot és egy olyan kapcsolatot, amit lehet, hogy később visszasírsz majd. Nehéz, hiszen egyik percben még egy párkapcsolatban vagy, később pedig szinte idegenekként köszöntök majd el egymástól. Íme néhány tipp ezekre az igazán nehéz pillanatokra!

Tiszteld a másikat

Lehet, hogy csak kiszerettél a másikból, elmúlt a lángolás, a tűz vagy egyszerűen csak az akarás hiányzik. Lehet, hogy most már látod, ami az elején nem tűnt fel, hogy egyszerűen nem illetek össze, nem működik a kapcsolat.

Tartsd tiszteletben a párodat azzal, hogy időt hagysz neki, hogy feldolgozza, hogy kérdezzen, hogy megértse.

Nem szabad ráerőltetned semmit, hiszen amit te már hetek vagy hónapok óta érlelgetsz magadban, az neki egy teljesen új információ, amit csak most kezd majd feldolgozni.

Légy őszinte, de…

Ha voltál már olyan szituációban, hogy veled szakítottak, akkor biztos, hogy érted, hogy mit keres a mondat végén a de.

Nem könnyű megtalálni azt az egyensúlyt, hogy mikor vagy annyira őszinte, hogy a másik értse és megértse azt, hogy miért szeretnél véget vetni a kapcsolatotoknak, és mi az a szint, amikor már csak mindent ki akarsz adni magadból.

Fontos, hogy felismerd, hogy amikor mindent felhozol, és túlságosan is őszinte vagy, azzal nem abban segítesz a másiknak, hogy könnyebben és gyorsabban elengedjen téged, hanem azt az életet és azt az önbizalmat töröd össze benne pillanatok alatt, amit hosszú időn át együtt építettetek.

Fókuszálj

Épp az előzőek miatt is fontos, hogy gondold át, hogy mit, mikor és hogyan szeretnél elmondani a párodnak. Csak azért ne hagyj benne kétes érzéseket és esetleg reményfoszlányokat, mert nem akarod megbántani.

Biztosítsd afelől, hogy számodra ez a kapcsolat vége, de persze bármikor segítesz neki, ha szüksége van rád. Nem kell belemenni minden apró részletbe, hiszen ez csak elveszi a figyelmet arról, amit valójában meg kell beszélnetek egymással.

Készülj fel mindenre

Sosem tudhatod, hogy a párod hogyan fog reagálni arra, hogy véget szeretnél vetni a kapcsolatotoknak.

Lehet, hogy látszólag könnyen veszi, lehet, hogy veszekedésbe fullad az egész, de az is előfordulhat, hogy a másik elsírja magát és semmi nem megy majd úgy, ahogy eltervezted.

Ezért is fontos, hogy szánj rá időt és olyan helyet válassz, ahol bármit megbeszélhettek, ahol nem érzitek kellemetlenül magatokat, vagy ahol nem kapcsolják rátok a villanyt.

Légy erős

Fontos, hogy egy olyan döntést, mint a szakítás, többször át kell gondolni. Persze nem mindegy mikor. Ne akkor bizonytalanodj el és gondolkozz el újra a dolgokon, amikor már kimondtad, amikor hazamész és furcsa, hogy egyedül fekszel le aludni vagy amikor először elkezded érezni a másik hiányát.

Túlságosan is önző lenne, ha te, aki kimondta a végső szót, lennél az, aki visszatáncol, aki elbizonytalanodik és aki felhívja a másikat csak úgy.

Előtte aludj rá többet, mérlegelj, de amikor meghoztad a döntést, akkor maradj erős és tarts ki amellett, amit érzel.

Nem szerencsés ugyanis kétes üzenetekkel, telefonálgatásokkal talonban tartani a másikat, hagyd meg neki az esélyt, hogy túllépjen rajtad és hogy boldog legyen.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást