Szakértők szerint ha a párod ERRŐL hazudik neked, nem sok jövője van a kapcsolatotoknak

Szakértők szerint ha a párod ERRŐL hazudik neked, nem sok jövője van a kapcsolatotoknak

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Szakértők szerint ha a párod ERRŐL hazudik neked, nem sok jövője van a kapcsolatotoknak

Sokat elárul egy párkapcsolat jövőjéről az, hogy milyen füllentéseket engedtek meg magatoknak egymással szemben. Szakértők pedig úgy vélik, akad egy bizonyos típusú hazugság, ami arra utal, hogy nem lesz hosszútávú a kapcsolatotok. Érdemes neked is odafigyelned a jelekre!

Magától értetődő, hogy ha megcsalásról, érzelmekről hazudik neked a párod, az előbb-utóbb mindig szakításhoz vezet. Azonban sokakban még csak fel sem merül, hogy egy-egy ártatlannak vélt hazugság milyen mély problémákat okozhat két ember között. Persze szó sincs arról, hogy ne füllenthetnél időnként a párodnak, például arról, hogy neki van igaza, csak hogy lezárj egy vitát, vagy arról, hogy milyen jól néz ki, még ha aznap nincs is csúcsformában. Azonban szakértők úgy vélik, az anyagi megcsalás, azaz hazudni a másik félnek a pénzügyekről, költésekről, az egyik legmérgezőbb dolog egy párkapcsolat szemszögéből!

Ha ugyanis pénzügyi problémáitok vannak, párkapcsolati gondjaitok is lesznek. Sajnos ez elkerülhetetlen. Nem véletlen, hogy az anyagiak mindig ott vannak a TOP3 leggyakoribb vitaokok között, sőt, a válások esetében is jelentős szerepet kapnak.

Egy 2016-os felmérés szerint a párok 42%-a hazudott már a társának az anyagi helyzetéről, sőt, rengeteg embernek még titkos számlája, rejtekhelye is van, ahová a saját vagyonát gyűjti. Ráadásul az is érdekes, hogy hirtelen felindulásból a 40-es éveik elején járó nők és férfiak költenek, akik egy esetleges kapuzárási pánikkal küzdenek, és a vásárlásban próbálnak örömet lelni. Az sem ritka, hogy ezt azért teszik, hogy a közösségi oldalakon sokkal boldogabbnak és gazdagabbnak állítsák be életüket, a lájkokból és kommentekből önbizalmat merítve.

AllaSerebrina/depositphotos.com

A pénzügyi hűtlenség kategóriájába szakértők szerint az alábbiak tartoznak:

– titkos költekezések, befektetések, szerencsejáték

– rejtett tartozások

– saját bankszámla a másik tudta nélkül

– bevétel eltitkolása

– blokkok, számlakivonatok elrejtése

– pénz gyűjtése a másik tudta nélkül

– hazudni a megvásárolt tárgyak áráról

Ha ezek közül csak egy is igaz rád, vagy a párodra, akkor nálatok is fennáll a pénzügyi hűtlenség. Hogy ennek mi a kiváltója, minden kapcsolatban változó, azonban az esetek többségében a kommunikáció hiánya a felelős. Ha a kezdetekkor nem tisztázzátok, mi vonatkozik rátok az anyagiak terén, a félreértés még évekkel később is fennállhat. Nem ritka például, hogy valaki szégyelli bevallani a diákhitelét, vagy teljesen másképp gondolkodik a pénzügyekről, mint a párja. Lehet, hogy te inkább a biztonságra törekszel, és mindig van megspórolt pénzed, míg a párod szívesen költ hirtelen felindulásból arra, ami megtetszik neki. Ezeket mindig nehéz összeegyeztetni, és amikor a kommunikáció hiánya fellép, a szakadék még inkább kiszélesedhet. 

Összességében viszont nem is igazán számít, miről hazudtok egymásnak, hiszen az őszinteség hiánya mindig a bizalom megrendüléséhez vezet.

Hiába szeretitek egymást, és eszetekbe sem jutna megcsalni a másikat, sajnos akkor is csökken az egymásba vetett hitetek, ha egy ilyen hazugságra fény derül. Ez az oka annak, hogy az anyagi hűtlenség az esetek többségében szakításhoz és váláshoz vezet! A statisztikák is alátámasztják: az Pénzügyi Terápia nevű külföldi lap kutatásai szerint a párok 76%-át károsította a pénzügyi megcsalás, és minden 10. házasság esetében ez volt a válás oka.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást