Megvan, miért imádják ennyire a nők a szakállat! A tudomány magyarázata

Megvan, miért imádják ennyire a nők a szakállat! A tudomány magyarázata

Címlap / Stílus / Arc / Megvan, miért imádják ennyire a nők a szakállat! A tudomány magyarázata

Történelmi okok

Már több száz, sőt több ezer évvel ezelőtt is a szakállas férfiakat az erővel, magabiztossággal és a bölcsességgel kötötték össze. Ez az oka annak is, hogy a fáraókat is nagy, hosszú szakállal ábrázolták a falfestményeken, éppen úgy, mint ahogy a görög filozófusokat a róluk készült mellszobrokon. Egy ilyen régi beidegződést pedig elég nehezen lehet kiiktatni, igaz?!

Szolgál és véd

Számos tanulmány bizonyította már, hogy azok a férfiak, akiknek borostájuk, vagy szakálluk van, a nők számára sokkal védelmezőbb egyéniségnek tűnnek. Sőt, felmérések azt is kimutatták, hogy a résztvevő nők többsége sokkal szívesebben választ egy szakállas férfit a családalapításhoz, mint egy arcszőrzettel nem rendelkezőt. A férfiasságot tehát ösztönösen azonosítjuk a szakállal. Mondjuk miért ne tennénk?

Kisebb a versengés

Egy felmérés kimutatta, hogy a szakállas férfiak megjelenése sokkal komolyabbnak tűnik, ezáltal pedig inkább tartanak tőlük a versenytársaink, mint a csupasz arcú pasiktól. Persze ettől még kikerülhetetlen, hogy egy-egy hölgy flörtöt kezdeményezzen szívünk választottjával, de a szingli nők nagyobb része inkább kezdeményez olyan pasinál, akinek kedvesebb és közvetlenebb a megjelenése. Még egy ok, amiért előnyben részesíthetjük a borostát!

Az első benyomás

Egy amerikai tanulmány szerint a szakállat viselő férfiak első ránézésre megbízhatónak, mérvadónak és tiszteletreméltónak tűnnek, illetve ezt a hatást keltik. Ez könnyen megmagyarázza azt a jelenséget, ami napjainkban oly népszerű: a szakállas favágó stílus enyhe hipszter beütéssel – ez a legtöbbünk által kedvelt modern férfi kinézet.

Hálát adunk az égnek, hogy a metroszexualitásnak egyszer, s mindenkorra búcsút inthetünk!

Instant férfiasság

Ezt a tényt nem kell semmilyen tudományos kutatással alátámasztani, mert szerintem mindannyian egyetértünk abban, hogy a borostás/szakállas férfiak nagyon szexik. A férfi arcszőrzet reprezentálja a genetikába kódolt maszkulinságot, ami azonnal levesz bármelyikőnket a lábunkról. Imádjuk megérinteni, megpuszilni és még hozzábújni is olyan jó!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást