Van szabad szoba: 5 elhagyatott hotel, amiktől a hideg is kiráz

Van szabad szoba: 5 elhagyatott hotel, amiktől a hideg is kiráz

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Van szabad szoba: 5 elhagyatott hotel, amiktől a hideg is kiráz

A szezon közepén a legnépszerűbb üdülőhelyeken nem egyszerű szobát kapni, ezekben a hotelekben azonban ilyenkor sincs tömeg. Ami azt illeti, évtizedek nyarai teltek el úgy, hogy bárki megszállt volna ezekben a szobákban, az üres medencék és törött ablakok látványa pedig mára egészen kísérteties látványt nyújt. Te el mernél tölteni valamelyikben egy éjszakát?

Fistral Bay Hotel, Cornwall, Anglia

A Fistral Bay Hotel a Newquay leghíresebb strandjától délre fekvő városrészben töri meg a horizontot, és már több mint egy évtizede eszi magányában az idő vasfoga.

A hotel 1910-ben épült, és a 20.század első felében élte virágkorát,a vendégek egymásnak adták itt a kilincset, de ezt követően népszerűsége csökkent.

Az 1990-es évek közepén újjáépítésre került sor, de ezek a tervek azóta elvesztek a bürokrácia útvesztőiben, az egykor pezsgő életű hotel pedig most csak baljós árnyként mered a strand homokja fölé.

 

Canfranc Nemzetközi Állomás, Spanyolország

Az Aragón folyó völgyének mélyén, a franciaországi határ közelében áll a spanyolországi Canfranc nemzetközi pályaudvar elhagyott romja.

A Canfranc vasútállomása 1928-ban nyílt meg, és Spanyolország egyik legszebbje lett, otthont adva a kor egyik legelegánsabb luxusszállodájának is, melyből mára ennyi maradt..

Minden az 1970-es vonatbaleset után romlott el, amely elpusztította a hotelhez hozzáférést biztosító hidat.

Azóta elhagyatottan áll a hotel és a vasútállomás is, amitől csak még félelmetesebb a környék hangulata.

 

Dechambeau Hotel, Bodie, Kalifornia

Az 1870-es években alapított Bodie Kaliforniában az aranyláz idején virágzó város volt Nevada közelében.

A Dechambeau Hotel fénykorában nem csak szálláshely volt, de istentiszteleteket is tartottak itt, sőt egyfajta egészségközpontként is szolgálta a nyüzsgő várost.

Mindez azonban nem tartott sokáig: 1915-re Bodie nagy része már elhagyatott volt, noha az utolsó bánya nem zárt még be 1942-ig.

1950-re Bodie lakossága egészen pontosan: nulla.

Ma az egész terület a Kaliforniai Állami Park része, a szellemváros elhagyatott, üresen álló hotele pedig csak egyike a lúdbörözős részleteknek, amelyek itt maradtak a múltból.

 

Haludovo Palace Hotel, Krk, Horvátország

Az 1972-ben megnyitott hotel Boris Magaš építész felügyelete alatt épült, a korban legnépszerűbb irányzatoknak megfelelően.

A Penthouse magazin alapítója, Bob Guccione, még 45 millió dollárt is pumpált bele, abban bízva, hogy a környék hamarosan felkapott luxusutak célpontja lesz.

A várt siker azonban elmaradt, és bár az üdülőhely még 20 évig nyitva állt, az 1991-ben kirobbant jugoszláv háború befagyasztotta az idegenforgalmat, és üresen állva hagyta a hotelt, ami azóta is így, elhagyatottan áll Krk szigetén.

 

Wayside Motel, Grants, New Mexico

Ha ezek a falak mesélni tudnának… A Grants Motor Lodge 1945-ben nyílt meg a 66-os út mentén, New Mexico-ban, Grants-ban, és éveken át amolyan „ha más nincs, hát megszállhatunk itt is” helyként üzemelt, kivéve az 1960-as évek elejét, amikor Clint Lester és felesége birtokolta és működtette a helyet.

Mindketten kis növésű emberek voltak, egyikük sem nőtt magasabbra 140 centinél, ám ez nem akadályozta őket abban, hogy sikeresen vezessenek és karban tartsanak egy szállodát.

A hotel azóta többször is tulajdonost és nevet váltott, minden alkalommal közelebb kerülve végzetéhez, amelyet úgy tűnik, mostanra el is ért: Wayside Motel néven áll elhagyatottan, üresen, a 66-os út mentén álló kísérteties látnivalók egyikeként.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást