Hozzávalók a tésztához:
– 16 evőkanál liszt
– 6 tojás
– 15 dkg cukor
– 2 evőkanál zsír/vaj/margarin
– 1 pohár tejföl
– pici tej
– 1 sütőpor
Hozzávalók a töltelékhez:
– 40 dkg sütőtök püré, friss (esetleg konzerv)
– 20 dkg cukor
– fél teáskanál só
– késhegynyi őrölt gyömbér
– 1 teáskanál őrölt fahéj
– 1 teáskanál liszt
– 2 tojás enyhén felverve
– 250 ml sűrített tej
– 2 evőkanál víz
– fél teáskanál vanília eszenc
Elkészítés:
1. Elkészítjük a tésztát: A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a tojások sárgáját, zsírt, tejfölt és annyi tejet, hogy a tészta könnyen nyújtható legyen. A tepsi alját kikenjük zsírral, majd belerakjuk a tésztát úgy, hogy maradjon pereme.
2. A töltelék elkészítése:
– Keverd őssze a sütőtököt, cukrot, sót, fűszereket és lisztet egy közepes tálban. Add hozzá a tojást, keverd össze alaposan.
– Add hozzá a sűrített tejet, vizet, vaníliát és alaposan keverd össze.
3. Tedd a piteformába (amelyben már ott a zsíros tészta) és 2000 fokon süsd 15 percig, majd 180 fokon még 35 percet, vagy ameddig a massza megkeményedett és a tészta aranybarnára pirult.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!