Divat / Stílus

Stílustanácsadás: 6 téli tipp körte alkatú lányoknak, ami elrejti a plusz kilókat

Stílustanácsadás: 6 téli tipp körte alkatú lányoknak, ami elrejti a plusz kilókat

Mai stílustanácsadásunk főszereplője Evelyn, aki gyönyörű és csinos fiatal anyuka. Levelében Evi elmondta, hogy korábban nem küzdött öltözködési problémákkal, ám a terhessége alatt – ahogyan az lenni szokott – felszaladt rá néhány kiló.

Evelyn babája születése után felvette a harcot a várandóság alatt felszökött kilókkal, ám a kívánt állapot eléréséig is szeretne trendi és stílusos maradni. Mivel Evelyn esete nem egyedi, úgy döntöttünk, hogy az ő példáján keresztül szeretnénk segíteni neki és mindazoknak, akik hasonló helyzetben találják magukat, hiszen önbizalmunk erősítése a szülés után is nagyon fontos. Következzen tehát 6 tuti tipp, elsősorban körte alkatú hölgyeknek, mellyel kiemelhettek és eltakarhattok, a hidegre való tekintettel téliesített példákon keresztül.

1. Bátran viselj feketét!

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Az egyszínű összeállítások optikailag vékonyítanak. Különösen igaz ez, ha tetőtől talpig fekete ruhadarabokat választunk, mely a téli hideg beköszöntével kifejezetten trendi megoldás. Egy-két apró trükk bevetésével pedig könnyen elkerülhetjük, hogy all black szettünk unalmassá váljon. Érdemes például fekete színű, ugyanakkor anyagában, mintájában kicsit extravagáns kiegészítőkkel megbolondítani az összeállítást (pl. szuper választás lehet egy bőrbetétes táska vagy egy csipetnyi szőrme bojt is), ugyanakkor egy eltérő színű lábbeli, táska vagy hangsúlyos nyaklánc is ékköve lehet az egyébként csupa fekete szetteknek. A kiegészítő választásánál persze tartsátok szem előtt, hogy mely testrészetekre kívántok nagyobb hangsúlyt fektetni.

2. A hosszú lábak titka

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Most pedig alulról haladva elemezzük, mely ruhadarabokat érdemes bevetnünk, ha kicsit ellensúlyozni szeretnénk derekunk, csípőnk, fenekünk erősségét. Kezdjük is a sort a cipőkkel. Idén télen hatalmas népszerűségnek örvendenek a térd fölé érő csizmák, melyek különösek alkalmasak arra, hogy a lábat kecsesítsék, nyújtsák, ezért a hideg beköszöntésével mindenképpen érdemes beszerezni egy párat. Annak, aki nem bírja a magas sarkakat sem kell csüggednie, a fazon jótékony hatását alacsony talpakon is lehet élvezni. Érdemes azonban a választásnál figyelmet fordítani arra, hogy a vádli rész ne legyen se túl szűk, se túl bő, illeszkedjen lábunk alakjához, és még véletlenül se legyen buggyos hatása, hiszen ez erősíti lábainkat.

3. Elő a vastag harisnyákkal!

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

A láb optikai formálásának másik praktikus eszköze a fekete harisnya. Lényegében ugyanazt a hatást kölcsönzi, mint egy hosszú csizma: nyújtja és vékonyítja a lábakat, és kiválóan passzol téliesebb szoknyákhoz, esetleg ruhákhoz, leginkább bokacsizmákkal párosítva. Evelynnek elsősorban az A-vonalú ruhákat és szoknyákat ajánljuk, ezek azok a darabok, melyek kiemelik szép lábait, viszont megfelelően palástolják a takarni kívánt részeket. Ami pedig a harisnyát illeti, ha fázósak vagytok, bátran válasszatok akár 100 denes darabot is, és mindenképpen kerüljétek a fényes harisnyákat, válasszatok matt társaik közül.

4. Vedd félvállról!

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

A ruhaüzletek kötött pulóveri között egyre több félvállas fazont találni. Az „off the shoulder” trend a körte alakú lányok nagy barátja, hiszen az aszimmetriának köszönhetően a kulcscsonthoz és vállhoz vonzza a tekinteteket. Sőt, egy sejtelmes mosoly mellett előbukkanó vállrészlet szexivé varázsolhatja a legegyszerűbb szetteket is. Ügyeljetek azonban arra, hogy sem a melltartópánt, sem pedig a melltartó ne látszódjon ki. Színekben kísérletezhettek bátran, hiszen ez is egy olyan eszköz lehet, mely elvonja az apróbb, csípő körüli zsírpárnákról a figyelmet; válasszatok tehát bátran élénk színeket!

5. Kabátra fel!

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Télen egy meleg kabát elengedhetetlen, azonban nem mindegy, milyen fazont választatok. A körte alkatot a legjobban a hosszított kabátok ellensúlyozzák, hiszen ezek is nyújtják a teljes megjelenést, és vékonyítják a lábakat. Idén különösen divatosak a térd alá érő kabátok, azonban az alacsonyabb termetű lányoknak nem ajánlanánk őket, optikailag ugyanis összenyomnak. Evelynnek elsősorban éppen térd fölé érő hosszított kabátot ajánlanánk, ez ugyanis kellően hosszú ahhoz, hogy palástolja a kérdéses területeket, ugyanakkor tökéletesen mutat a magasságához is. Összességében elmondható továbbá, hogy a csípőtáji pluszokról kiválóan elterelik a figyelmet azok a darabok, melyek széles kihajtóval, és deréktájon megköthető övvel rendelkeznek.

6. Tereld a figyelmet a felsőtestedre!​

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Akárcsak a feltűnő statement nyakláncok, úgy a túlméretezett vagy éppen különleges mintájú, színes sálak is vonzzák a tekintetet, a felsőtestre terelve ezzel a figyelmet. Ha tehát csípőtök, feneketek helyett felsőtesteteket szeretnétek hangsúlyozni, érdemes beszerezni belőlük néhányat. Mindemellett persze csodálatosan puhák és finomak is, azonban érdemes figyelni arra, hogy mind az arcotok, mind pedig a hajatok színével harmonizáló darabokat válasszatok magatoknak.

Plusz 4 tipp, amire még érdemes odafigyelni

  • Érdemes kerülni a csípőre csúsztatott öveket, helyette viseld őket mell alatt, esetleg deréktájon.
  • A csillogó anyagok, úgymint a szatén, flitter vagy selyem a leglaposabb formákat is nagyítják.
  • Csípőnadrágok helyett válaszd a normál, vagy magas derekú nadrágokat, lehetőleg minta nélkül és kevésbé hangsúlyos zsebekkel.
  • A nagy mintás, rakott és ráncolt szoknyák is hasonlóan viselkednek, hiszen pont a csípő tájékát erősítik.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást