Divat / Stílus

Stílustanácsadás: Öltözködési tippek magas lányoknak és Anettnek

Stílustanácsadás: Öltözködési tippek magas lányoknak és Anettnek

Legújabb stílustanácsadásunk főszereplője Anett, aki 185 cm-es testmagasságával a magas nők táborát erősíti. Bár Ő azzal keresett meg minket, hogy magassága sok gondot okoz neki az öltözködés terén, mi mégis biztosak vagyunk abban, hogy sokan cserélnének vele, hiszen szuper adottságai vannak.

Anett jelentkezési fotói

Persze azt csak a magasabb lányok tudják, hogy számukra megfelelő méretet találni rendkívül nehéz. Gyakori probléma, hogy a nadrágok rövidek, vagy ha találnának is egy-egy szép színű, szebb fazonú blúzt, akkor annak az ujja gyakran nem elég hosszú, így már az első próba alkalmával is olyan, mintha kinőtték volna. A női konfekcióméret ugyanis inkább az átlagos (átlagosan alacsony) lányok méreteire van szabva, ami eléggé megnehezíti a megfelelő ruházat kiválasztását.

SHOPPING TIPP

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Szerencsére egyre több gyártó (például a GAP) kínálatában jelennek meg akifejezetten magas nők számára tervezett „tall” kollekciók. Ezeket a boltokat mindenképpen érdemes előnyben részesíteni a shopping túrákon! Persze azért itt is érvényes az a szabály, hogy mindent fel kell próbálni!

FELSŐK ÉS BLÚZOK

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

A magas lányoknak kifejezetten jól állnak a nyitott, nagyobb nyakkal ellátott felsők, blúzok. A szabadabb nyakrész láthatóvá teszi bőrüket és hosszú, kecses nyakukat, amely nagyon nőies megjelenést kelt. A nagyobb csónak vagy V-nyakú felsőkkel pedig nagyon jól mutat egy-egy hangsúlyos nyaklánc is. Idén érdemes a fűzős fazonú felsőkkel is kísérletezni, bátran ajánljuk ezeket Anettnek is!

NAGY MÉRETŰ ÉKSZEREK ÉS TÁSKÁK

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Apropó, nyaklánc. Ékszerek esetében, legyen szó nyakláncokról, karkötőkről, fülbevalókról, de akár táskák kiválasztásakor is érdemes Anettnek a kisebbektől eltekinteni, és a nagyobb, statement jellegű nyakláncok, oversize karkötők és hangsúlyosabb táskák között válogatni.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

VISELJ ÖVET!

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Az övek, övcsatok is outfitünk fontos részét képezik, és egy-egy díszesebb öv is lehet a nyakláncokhoz vagy karkötőkhöz hasonlóan hangsúlyos kiegészítője egy szettnek. A szépen kidolgozott, feltűnő csatok magukra vonják a figyelmet, ráadásul a deréktájékon hordott öv segíti a törzs és láb arányainak előnyösebb megjelenését.

MAGASDEREKÚ RUHADARABOK

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Ahogy az övek esetében is említést tettünk róla, nagyon fontos, hogy a testünk arányai megfelelőek legyenek. A lábakat érdemes hosszabbítani a törzzsel szemben, hiszen a hosszúnak tűnő lábakért mindenki rajong. Az arányok javításában segítenek a magas derekú nadrágok és szoknyák, éppen ezért ezeket mindenképpen érdemes kipróbálni.

SKINNY JEANS

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

A nadrágok esetében is érvényes a magasabb derék jótékony hatása. Mindenképp érdemes azonban felpróbálni a kiválasztott darabot, hogy lásd, a bokádon ér-e addig, mint szeretnéd. A nadrágok esetében egyébként Anettnek és a magasabb lányoknak elég könnyű dolguk van, szinte minden fazon jól állhat nekik, de ha egyet kellene választani, mi a skinny szabású farmerra tennénk a voksunkat, hiszen a hosszú lábakat érdemes hangsúlyozni.

KÖZÉPPONTBAN A GYÖNYÖRŰ CIPŐK

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Természetesen egy pár szép cipellő mindenkinek jól áll, azonban a magas lányok esetében kifejezetten fontos a cipőválasztás, hiszen a magasságuk miatt az emberek tekintete rögtön a lábakra irányul, mert kíváncsivá válnak, hogy vajon a cipő miatt olyan magasak-e. Érdemes tehát kihasználni ezt a jelenséget és a fürkésző szemeket valami igazán elbűvölővel gyönyörködtetni. Fontos továbbá arról is beszélnünk, hogy a magassága miatt Anettnek nem kell lemondania a magas sarkú cipőkről. Válassz olyan fazont, amit igazán szeretsz, lehet egy kényelmes balerina, egy menő edzőcipő, vagy akár egy csinos magas sarkú, a lényeg, hogy magabiztos legyél benne!

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

MAGAS CSIZMÁK

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

A tél derekán érdemes a téli cipőkről is említést tenni, hiszen ezek között is van olyan fazon, amely optikailag előnyösebb lehet a magas nőknek. A magas szárú csizmák a már sokat emlegetett testarányokon is sokat javíthatnak, főleg akkor, ha a térd fölé érő over-the-knee stílusú csizmákat választod. Viseld harisnyával és szoknyával, vagy egy skinny farmerral az igazán nőies megjelenésért.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást